Τσίπρας: Άμεση διάλυση της Βουλής και διεξαγωγή εκλογών - Η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη - Ειδήσεις Pancreta

Την άμεση διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατα την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο.

Ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, πλην αυτής για το κόμμα Κασιδιάρη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "η κυβέρνηση για μας είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μία στιγμή παραπάνω. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές άμεσα".

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως το τελευταίο σκαλοπάτι σε αυτή την πορεία της κυβέρνησης ήταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρότασης δυσπιστίας την περασμένη Παρασκευή όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο της εκτροπής». Καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το θέαμα μιας πλειοψηφίας που ομόφωνα εγκρίνει την κατάχρηση εξουσίας από τον αρχηγό της εκπέμπει σήμα κινδύνου, είναι ένα θέαμα που παράγει αποτροπιασμό και πολιτική παρακμή».

Εξηγώντας τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στον λαό, τον ανώτατο κριτή. Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που αποδεδειγμένα πια είναι κυβέρνηση της εκτροπής. Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Και από σήμερα ξεκινάμε τη πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε πιστεύω η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, «να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους. Με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει όσο η υπεράσπισή της είναι υπόθεση του κάθε πολίτη».

Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο Ζάππειο Μέγαρο.


Πηγή: pancreta.gr