Νίκος Ηγουμενίδης: Η φυγή του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή επιβεβαιώνει την ενοχή του (Βίντεο) - Ειδήσεις Pancreta

Ομιλία-παρέμβαση του Νίκου Ηγουμενίδη στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την άτακτη αποχώρηση του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή

Την ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα των παρακολουθήσεων ανέδειξε με σκληρή κριτική ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την άτακτη αποχώρηση του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή, ο Νίκος Ηγουμενίδης όταν έλαβε το λόγο στην ομιλία του στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις αναφέρθηκε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας «ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πήρε στην ευθύνη του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που, για να ορίσει τον εκλεκτό του διοικητή της ΕΥΠ ο οποίος δεν είχε τα προσόντα -τόσο το χειρότερο για τα προσόντα!- τα άλλαξε και τα προσάρμοσε στον εκλεκτό του».

«Ο κ. Μητσοτάκης το εισηγήθηκε. Ποιοι το ψήφισαν; Εσείς. Εσείς, συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, ψηφίσατε και κατεβάσατε τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ στην προκρούστεια ή, αν το θέλετε, στην «Κοντολεόντιο» κλίνη του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη. Και θέλετε τώρα να με πείσετε ότι πράγματι σας ενδιαφέρουν τα προσόντα του διοικητή της υπηρεσίας;», ανέφερε ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ευθέως το ζήτημα της παρακολούθησης του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων: «Μπορεί κάποιος από εσάς -κάποιος από εσάς, όποιος από αυτούς τους Βουλευτές που θα με ακολουθήσουν στο Βήμα- μπορεί κάποιος να βγει να πει «όχι, κύριοι, δεν παρακολουθούταν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων!»; Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το τοξικό κλίμα και εμένα μου θυμίζετε την παροιμία «όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ανόητος κοίταζε το δάχτυλο».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε παράλληλα ειδική αναφορά για την ατιμωρησία στην υπόθεση της Novartis: «Πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια πλήρωσε η Novartis στην Αμερική για την παράνομη δράση της στην Ελλάδα; Πλήρωσε πρόστιμο πάνω από 400 εκατομμύρια για τη δράση της στην Ελλάδα. Πόσα πλήρωσε η Novartis στην Ελλάδα, στο ελληνικό δημόσιο; Όχι τι πλήρωσε στην Αμερική, τι πλήρωσε στο ελληνικό δημόσιο; Μηδέν! Γιατί; Το τανγκό χρειάζεται δύο. Και όσον αφορά την παράνομη δράση της, για την οποία πλήρωσε 400 εκατομμύρια ευρώ στην Αμερική πρόστιμο, στην Ελλάδα, εδώ θα έπρεπε να αποδείξει τον παρτενέρ. Θα έπρεπε να δείξει τον παρτενέρ», όπως ανέφερε ο βουλευτής.

Κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «πριν από μερικές ημέρες ο κ. Μητσοτάκης «μύρισε» εκλογές. Σε λίγο δεν θα «μυρίζει» εκλογές, θα φυσάει δυνατός ο άνεμος της πολιτικής αλλαγής. Με αυτά και με αυτά, ο προοδευτικός κόσμος στο σύνολό του θα ορθώσει ένα μέτωπο ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές που βλάπτουν τους θεσμούς και την κοινωνία μας και με τον αγώνα του ο προοδευτικός κόσμος θα επιβάλει μια κυβέρνηση με προοδευτικό κοινωνικό πρόσημο».

Video από την ομιλία του Νίκου Ηγουμενίδη στην Ολομέλεια:


Πηγή: pancreta.gr