Υποκλοπές: Στα χαρακώματα τα κόμματα – Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Απέναντι στα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στην Βουλή για τα θέματα των υποκλοπών καθώς εκεί θα μπει  προς ψήφιση το νομοσχεδίου της κυβέρνησης, για την θεσπίσει ενός νέου, πιο αυστηρού  πλαισίου  για τις παρακολουθήσεις.

Το κλίμα που επικράτησε  πάντως  χθες, στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου το σύνολο, σχεδόν των αρμοδίων φορέων, με πρώτη την ΑΔΑΕ, άσκησε δριμεία κριτική στις προωθούμενες διατάξεις και τελικώς, το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ εγκρίθηκε μόνο από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δείχνει ότι τα πράγματα δεν θα είναι διόλου ευχάριστα για τον πρωθυπουργό.

Ο   Κυριάκος Μητσοτάκης  θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα μετά  τις αποκαλύψεις στον τύπο, ότι αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι, εκδότες και επιχειρηματίες βρέθηκαν υπο παρακολούθηση άλλοι από την ΕΥΠ και άλλοι από το Predator .

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ζήτησε από την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ρίχνοντας φως στην υπόθεση φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την στάση που κράτησε το Μέγαρο Μαξίμου όταν έγινε γνωστή  η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Θα θυμίσει ότι γι αυτό  το θέμα απέπεμψε τον πρώην αρχηγό ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα και πρώην Γεν. Γραμ. του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Θα κατηγορήσει ακόμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση σε αγαστή συνεργασία μάλιστα με τον εκδότη της εφημερίδας Documento.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θέλει να κλείσει το ζήτημα αυτό καθώς οι πληροφορίες λένε ότι παρά  την άποψη που εκφράζουν τα στελέχη της κυβέρνησης ότι το θέμα αυτό δεν ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους, σε κάποιες μετρήσεις καταγράφεται ένα ποσοστό δυσαρεστημένων ψηφοφόρων οι οποίοι στις εκλογές του 2019 είχαν συνταχθεί προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση δεν έκρυψε πάντως και την ενόχληση της για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή το δημοσίευμα του «Documento» περί παρακολούθησης των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στην αντίληψη αυτή. Στην αντίληψη, δηλαδή, ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας με νόημα ότι η δικαστική έρευνα αποτελεί… «τον μοναδικό θεσμικά ενδεδειγμένο τρόπο, έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί, να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής, είτε αφορά τις πραγματικές της διαστάσεις, είτε αφορά τους αυτουργούς, είτε αφορά και τους μυθοπλάστες», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο και εθνικά επιζήμιο» τον υπαινιγμό του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Πηνελόπη Νάσσου

Πηγή: topontiki.gr