Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις: Κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για «εξωθεσμικά κέντρα» - Ειδήσεις Pancreta

Την άποψη πως υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση διατύπωσε μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Καταλόγισε δε στον ΣΥΡΙΖΑ “αριστερό τραμπισμό”, υποστηρίζοντας πως τον στοχοποιεί χωρίς στοιχεία. Υποστήριξε δε πως έχει βάσιμες υποψίες κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθείτο το δικό του κινητό αλλά και εκείνα της οικογένειάς του, αφήνοντας για την στάση το Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε:

"Τελευταίο τους καταφύγιο οι υποκλοπές. Μπερδεύουν συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Τι επιχειρούν να πείσουν; Ότι προσωπικά δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου; Τις γυναίκες τους; Τη γραμματέα μου; Δεν παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη.

Εγώ σε συκοφαντώ και απόδειξε εσύ ότι δεν ισχύει η συκοφαντία μου. Έρχεται ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ρίχνει φως στην εμπλοκή του. Επιβεβαιώνει στην τελευταία του συνέντευξη ότι λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά στη χώρα μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Έχει τεκμηριωθεί από το 2016, ότι λειτουργούσε το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο.

Και κάτι άλλο που λέει πολλά. Ήταν ο Τσίπρας ο ίδιος που γνώριζε τη λειτουργία τους, που μεταξύ Ευρωεκλογών και Εθνικών έσπευσε πέντε μέρες πριν τις κάλπες άλλαξε τον ποινικό κώδικα που εμπόδιζε τη χρήση και την εμπορία μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεψε έτσι το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα. Σε ποιους άνοιγε το δρόμο;".

“Φωτογραφιζοντας” δε τον Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε λόγο για “επιχειρηματίες, που θέλουν να γίνουν υποβολείς ή ρυθμιστές”.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά είναι εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς. “Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα”, εκτίμησε επίσης και πρόσθεσε: “Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία τους απαντώ: Λάθος διεύθυνση”.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές το 2023 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες "θα φράξουν το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά και δίνοντας δεύτερη φορά ισχυρή εντολή για σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια".

Τα τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις εκλογές

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπάρχουν τρία μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες.

Πρώτον, στο πεδίο των εθνικών θεμάτων με ένα πόλεμο στην καρδιά της ευρωπαϊκής ηπείρου και έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται όπως είπε “επιθετικές πρακτικές και αυτοκρατορικά οράματα από το Ρώσο εισβολέα”.

Δεύτερον, αναφέρθηκε στην εσωτερική κατάσταση στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι η εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση επιχείρεται να γίνουν μοχλοί κοινωνικής αναταραχής. “Οι δυσκολίες έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση όμως εδω γεφυρώνονται με επιδιώξεις άλλων κέντρων που επιχειρούν τη φθορά της κυβέρνησης”, δήλωσε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Στόχος η σύγχυση, ώστε η αγωνία να γίνει τυφλή διαμαρτυρία και στη συνέχεια ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους πολίτες και τελικά η διαμόρφωση μίας αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς, έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι νεοδημοκράτες δε μασάμε”.

Τρίτον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο προεκλογικό μέτωπο με την αντιπολίτευση του “όχι σε όλα ναι σε τίποτε, που ανακαλύπτει ευθύνες Μητσοτάκη πίσω από παγκόσμια προβλήματα, υπόσχεται ακριβές λύσεις με φθηνά ψέματα, σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές και σε απλούς πολίτες”.

“Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει εμένα”

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και για τη στάση του στα εθνικά θέματα και την αμυντική ενίσχυση της χώρας. “Η πολιτική ‘ναι μεν, αλλά’ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μία αμήχανη τοποθέτηση. Είναι μία συνειδητή ηθική έκπτωση” υποστήριξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντι του, όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος λαός”.

“Δεν παρασυρόμαστε σε διάλογο με το παράλογο. Λέω ναι σε κάθε συζήτηση που θα εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα τις Ενοπλες Δυνάμεις και δόρυ τη διπλωματία”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνοθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής”

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει ήδη δηλητηριάσει το προεκλογικό κλίμα, συνεχίζοντας την τακτική ότι για όλα φταίει η ΝΔ. Αναφέρθηκε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη μεταναστευτική κρίση, τον κατηγόρησε ότι διέσπειρε.. κορονοϊο διοργανώνοντας διαδηλώσεις, ότι δεν υποστήριξε την Ουκρανία.

“Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για ένα συνοθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στο βούρκο της πολιτικής. Για αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι. Ενώ τώρα προετοιμάζουν την ήττα τους αμφισβητώντας ακόμη και το σημαντικότερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης την ακεραιότητα των εκλογών και την ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Ο αριστερος τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί ακριβώς που την απειλούν”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ή ο Τσίπρας ή εγώ με αυτοδυναμία το δίλημμα των εκλογών”

Τέλος έσπευσε να θέσει το δίλημμα των επόμενων εκλογών, σημειώνοντας πως οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα.

“Ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη να ενισχύσει το εισόδημα; Η ΝΔ με το χειροπιαστό έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;” ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Ας είμαστε ειλικρινείς σ' αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης που μπορεί και συγκρίνει. Βλέπει τη θέση της χώρας. Μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση. Μπορεί πια τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αν όχι εμείς ποιος δεν το είπα με αλαζονεία, αλλά ισχύει απόλυτα. Οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και τρεις λέξεις σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια”.

Παράλληλα, έσπευσε να αποκλείσει κάθε σενάριο συνεργασίας για συγκρότηση κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα περί “καθαρών λύσεων” και “αυτοδύναμης ΝΔ”.

“Δεν μπορεί οι αποφάσεις της Πολιτείας και οι δράσεις να ατονούν στους δρόμους κομματικών παζαριών, δείτε τι συμβαίνει σε συμμαχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή: tvxs.gr