Ανοιχτή ρήξη Μητσοτάκη – Μαρινάκη - Ειδήσεις Pancreta

Σε ανοιχτή ρήξη οδηγήθηκαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μαρινάκης, στη σκιά του σκανδάλου των παρακολουθήσεων. Ο επιχειρηματίας – μιντιάρχης, μέσω συνεργατών του και δημοσιευμάτων, «κάρφωσε» ένα κέντρο παρανομίας και παρακολουθήσεων με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρ. Δημητριάδη. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα, κάνοντας λόγο για «εκβιασμούς από κάποιους που έχουν μπλέξει τους ρόλους». Η απάντηση του μιντιάρχη ήταν άμεση και για πρώτη φορά με δημόσια δήλωσή του. 

«Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό predator, από συγκεκριμένους κύκλους. Αρνήθηκε βεβαίως τη δική του συμμετοχή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση του», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ζήτησε «πράξεις και κινήσεις για να διαλευκανθεί αυτή η τόσο νοσηρή υπόθεση και να έρθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπαίτιοι αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς».

«Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα», συμπλήρωσε. 

Υπενθυμίζεται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, ήταν ένας από τους στόχους των υποκλοπών μέσω της παγίδευσης του επιχειρηματία Θ. Καρυπίδη και του εκδότη των Παραπολιτικών, Γ. Κουρτάκη.

Προάγγελος της σύγκρουσης ήταν τα προ ημερών αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σε «Νεα» και «Βήμα» για κυβερνητικό κέντρο που παρακολουθούσε υπουργούς και επιχειρηματίες. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε καθησυχαστεί από το επιτελείο του ότι δεν πρόκειται να έρθουν στο φως στοιχεία που θα τον εκθέτουν, ωστόσο οι τελευταίες αποκαλύψεις από το Documento με τη λίστα των 33 παρακολουθούμενων οδήγησαν στην κατάρρευση των σχεδιασμών του Μαξίμου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έκανε αρχικά κάποια επίσημη δήλωση. Ωστόσο τα μέσα του συγκροτήματός του ήταν τα μοναδικά από τον φιλοκυβερνητικό τύπο που ανέδειξαν και τις νέες αποκαλύψεις του Documento, ενώ δημοσίευσαν και θέμα με αίτημα «να χυθεί άπλετο φως στο ψηφιακό παρακράτος και τα πολιτικά-ιδιωτικά παρακλάδια του». Ακολούθησε μάλιστα και άρθρο του Γ. Παπαχρήστου που ανέφερε πως τα παρακολουθούμενα πρόσωπα δεν είναι μόνο 33, αλλά 106.

Την Κυριακή το βράδυ, μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και διευθύνων σύμβουλος των ερυθρόλευκων, Γ. Βρέντζος, έσπευσε να στείλει «συστημένο» μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία στο ντέρμπι δήλωσε:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από καθεστώς παρανομίας και οργανωμένου εγκλήματος. Όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως λογικά απο τη στιγμή που στη κυβέρνηση για τρία ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ένα καθεστώς παρανομίας, υποκλοπών με συνδέσμους και παρακλάδια σε όλο το οργανωμένο έγκλημα με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστή τον Γρήγορη Δημητριάδη και τη βρώμικη λαθραία ποινική παρέα του».

Τα μηνύματά του προς το Μαξίμου ήταν πλέον κάτι περισσότερο από ξεκάθαρα. Όπως ξεκάθαρο έγινε και το ελάχιστο που ζητά ο Βαγγέλης Μαρινάκης – προς το παρόν τουλάχιστον- από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσει να έχει τη στήριξή του: το «κεφάλι» του Γρηγόρη Δημητριάδη επί πίνακι ως «εγκέφαλου του μηχανισμού παρακολουθήσεων». Αυτό το μήνυμα επανέλαβε έμμεσα, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, και με την πρώτη δημόσια δήλωσή του για την υπόθεση. 

Από το ρεπορτάζ του Tvxs.gr προκύπτει πως η βεντέτα Μαρινάκη-Δημητριάδη δεν είναι νέα, χρονολογείται από την εποχή που με πίεση του τότε ισχυρού άνδρα του Μαξίμου απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από τότε η σύγκρουση – μια σύγκρουση ισχύος με επιχειρηματικά αλλά και προσωπικά χαρακτηριστικά – έμενε ανοιχτή και κορυφώθηκε με την αποκάλυψη της παρακολούθησης Χρυσοχοϊδη με το Predator αλλά και του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω των τακτικών συνομιλητών του, του προέδρου της ΠΑΕ Αρης Θεόδωρου Καρυπίδη και του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Οι αιτίες υπέβοσκαν, οι πληροφορίες λένε πως το μέτωπο έγινε ακόμη πιο θερμό μετά από μια ακόμη παρασκηνιακή επιχειρηματική σύγκρουση συμφερόντων στην οποία το Μαξίμου δεν ευνόησε την πλευρά Μαρινάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας να χάνεται ο έλεγχος με τις «εξαρτήσεις», αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση, «σηκώνοντας το γάντι». Στη συνέντευξή του στον Ant1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Γ. Βρέντζου απάντησε απευθυνόμενος επί της ουσίας στον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας […]

Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους».

Μένει να φανεί αν το «σίριαλ» της σύγκρουσης θα έχει και συνέχεια. Είναι αλήθεια πως το τελευταίο που χρειάζονταν στο κυβερνών κόμμα και το Μέγαρο Μαξίμου ήταν η σύγκρουση με τον πανίσχυρο μιντιάρχη. Είναι όμως επίσης αλήθεια, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι ευχαριστημένος και πλέον δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση, την οποία έχει στηρίξει μέχρι σήμερα με πολλούς τρόπους.


Πηγή: tvxs.gr