Κοινοβουλευτική παρέμβαση Νίκου Ηγουμενίδη για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» - Ειδήσεις Pancreta

Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης την ανησυχία των εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» σχετικά με την προκήρυξη 4Κ/2020 και την τελευταία απόφαση του ΣτΕ. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε την επιστολή που εστάλη στον ίδιο από τους εργαζόμενους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου «Βοήθεια στο Σπίτι με τίτλο «Στον αέρα ξανά οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ μετά από 20 χρόνια».

Στο κείμενο της επιστολής προς τον βουλευτή Ηρακλείου τονίζεται ότι «η απόφαση του ΣΤΕ που ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί ακυρώνει εν μέρει τον διαγωνισμό τινάζοντας στον αέρα την ολοκλήρωση του», και ότι «επείγει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών  κύριο Μ.Βορίδη, ο  οποίος αρνείται να δει τους εργαζόμενους εδώ και καιρό με το πρόσχημα ότι δεν έχει ακόμα κάτι να μας πει».

Μέσα από την επιστολή ζητείται η διασφάλιση των θέσεων των 2909 εργαζομένων οι οποίοι «έβαλαν πλάτη στην οικονομική κρίση, έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην υγειονομική κρίση βγάζοντας το κράτος ασπροπρόσωπο σε μια  από τις χειρότερες περιόδους για τη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ο βουλευτής Ηρακλείου πραγματοποίησε για το ίδιο θέμα συνάντηση στο πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο με μέλη του Παγκρήτιου Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου συζητήθηκε αναλυτικά η εξέλιξη με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την προκήρυξη 4Κ.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει σε δήλωση του για το θέμα ότι «είναι υποχρέωση του αρμόδιου και σημερινού Υπουργού Εσωτερικών, αντί να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να αρνείται να δεχθεί τους εργαζόμενους, να διασφαλίζει στο ακέραιο όλους τους εργαζόμενους του ΄Βοήθεια στο Σπίτι΄ που σε κρίσιμες στιγμές για την χώρα στήριξαν εμπράκτως καίριες κοινωνικές δομές καλύπτοντας όπως είναι γνωστό πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι επιτακτικό σήμερα ο Υπουργός και να δεχθεί τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως να δώσει απάντηση στην κατεύθυνση που απασχολεί τους εργαζόμενους».

Με την κοινοβουλευτική αναφορά ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά την άμεση απάντηση και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου, καθώς και να ενημερωθεί σχετικά.


Πηγή: pancreta.gr