Μητσοτάκης: Η νέα επένδυση της Google μπορεί να φέρει 2 δισ. ευρώ και 20.000 νέες θέσεις εργασίας - Ειδήσεις Pancreta
«Αυτά τα 15 χρόνια διαδοχικών κρίσεων, η Google όχι μόνο έμεινε, αλλά ενίσχυσε και την παρουσία της στην Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση της επένδυσης του τεχνολογικού κολοσσού που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
 

Ως απόδειξη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη νέα επένδυση της Google στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου παρουσιάστηκε η επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού, η οποία αφορά την ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η νέα επένδυση μπορεί να εισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας ως το 2030.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αυτά τα 15 χρόνια διαδοχικών κρίσεων, η Google όχι μόνο έμεινε, αλλά ενίσχυσε και την παρουσία της στην Ελλάδα».

Έτσι, πρόσθεσε, «κατέγραψε τη δική της συμβολή στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας που παραμένει σταθερά ανοδική, παρά τις κρίσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε διάφορους οικονομικούς δείκτες, ενώ μίλησε για τη μείωση της ανεργίας, όπως και για τη στήριξη στην κοινωνία από την πολιτεία.

«Δεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή το όραμα μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ο βασικός πυλώνας είναι το Ελλάδα 2.0 που είναι ενεργός πυρήνας του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο της Google Cloud International, Adaire Fox-Martin.


Πηγή: ieidiseis.gr