Αρχίζουν οι καταθέσεις της έρευνας Ντογιάκου - Ειδήσεις Pancreta
Το κατώφλι του εισαγγελικού λειτουργού θα περάσει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου και ακολουθεί ο Θανάσης Κουκάκης.
 

Τον ασκό του Αιόλου για τις υποκλοπές άνοιξε η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου. Πέραν της πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία βρίσκεται στα ύψη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, που ανέλαβε να διερευνήσει τις καταγγελλόμενες διαρροές απόρρητων στοιχείων, προχωρεί άμεσα την έρευνα.

Υποκλοπές: Καταθέτει ο Τάσος Τέλλογλου

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την Πέμπτη τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου ο οποίος σε tweet του αναφέρθηκε σε ιδιώτη που παρακολουθούσε το 2018 τον τότε αρχηγό της αντιπολίτευσης σε οικογενειακές του στιγμές, ενώ στις 16 Αυγούστου καλείται από τον Εισαγγελέα και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr στο “τραπέζι” της εισαγγελικής έρευνας πέφτει και τυχόν παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτσάκη το 2018, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή σχετική αναφορά στο twitter του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου που διενήργησε δημοσιογραφική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών και θα βρεθεί σήμερα στο γραφείο του κ. Ντογιάκου.

“Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες”, αναφέρει ένα tweet του δημοσιογράφου σε μια αλληλουχία αναρτήσεων για την ίδια υπόθεση.

Και προσθέτει: “Οι παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέοντα δεν υπεβλήθησαν επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι επιχειρήσαμε να κάνουμε με τα μέσα που είχαμε τη δουλειά μας αλλά επειδή ο @androulakisnick μπήκε με εισαγγελική διάταξη σε καθεστώς παρακολούθησης ταυτόχρονα με την απροθυμία του να ανοίξει το “μολυσμένο” λίνκ του pretador. Οι παραιτήσεις ήταν μονοδρομος για τον @kmitsotakis και προφανώς σε ό,τι αφορά τον @grigoris_d δέν ηταν ευκολες. Δεν είναι όμως το τέλος της ιστορίας. Κάποιος ανεξέλεγκτος μηχανισμός έκανε τις παρακολουθήσεις» ανήρτησε ο κ. Τέλλογλου.

«Μία εισαγγελέας που η κυβέρνηση επέβαλε παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας του ΑΠ για το παρελθόν της ενέκρινε. Μία ιδιωτική εταιρεία από το Ισραήλ συνεχίζει και παράγει και διακινεί το λογισμικό από τη χώρα μας, λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλους πολίτες .Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας που έκανε την έρευνα στις καταγγελίες απλά, όπως φαίνεται από την υπόθεση Ανδρουλάκη, κουκούλωσε τις ευθύνες. Ο ελεγχόμενος μέσω της υπερχρέωσής του τύπος και οι τηλεοπτικοί σταθμοί “επέστρεψαν” τις χάρες σε αυτή την κυβέρνηση όπως είχαν κάνει και στις προηγούμενες» ανέφερε.

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο έχουν μπει οι διαρροές που εκτιμάται ότι έγιναν από κρατικούς λειτουργούς της ΕΥΠ και πρόσωπα της ΑΔΑΕ, και αφορούν άκρως απόρρητα έγγραφα για τις υποκλοπές. Η έρευνα δεν αφορά την ουσία των υπό διερεύνηση υποθέσεων (εξελίσσεται άλλη) αλλά το γεγονός ότι πληροφορίες και στοιχεία που άπτονται της εθνικής ασφάλειας έγιναν “φειγ βολάν”. Όπως έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται για έγγραφα που αφορούν “τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας”.


Πηγή: huffingtonpost.gr