«Ονόματα και διευθύνσεις» (;) απόψε στη Βουλή - Ειδήσεις Pancreta

Ραντεβού πόλωσης, μετωπικής αναμέτρησης στο τερέν της πολιτικής ηθικής, και… ανταλλαγής «ονομάτων» και «διευθύνσεων» δίνουν απόψε, στις 7, στη Βουλή Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πολυαναμενόμενη, και εξ αναβολής, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη γίνεται, ντε φάκτο, το πεδίο της ολοκληρωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στο νέο δίπολο εξουσίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, μέσα στο σκληρό πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνουν η προσφυγική κρίση και η, ανοιχτή ακόμη, αξιολόγηση.

Σ’ αυτή τη σύγκρουση, ο Αλέξης Τσίπρας θα στοχεύσει στην «αναβάπτιση» του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς και την ανάδειξη της συνέχειας και ταύτισης της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη με την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τις, αν μη τι άλλο, «σχέσεις ανοχής» με τα συστήματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Οι οκτώ «φάκελοι Τσίπρα»

Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συζήτηση κομίζοντας, σύμφωνα με την «Αυγή», τουλάχιστον οκτώ φακέλους με υποθέσεις – φωτιά που αφορούν τα θαλασσοδάνεια των μιντιακών ομίλων, τους καταθέτες στις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, το «θάψιμο» μεγάλων οικονομικών και επιχειρηματικών υποθέσεων μέσα από ελεγχόμενες δικαστικές διαδικασίες, καθώς επίσης και φωτογραφικές ρυθμίσεις ποινικής ασυλίας και προστασίας «ημετέρων».

Η υπόθεση Βγενόπουλου θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης μετά και την εμπλοκή – δια της επιστολής Σηφουνάκη – του Ευάγγελου Βενιζέλου στο δίκτυο «σχέσεων» του επιχειρηματία, με την κυβέρνηση να συνδέει τον εν λόγω φάκελο και με τις δραστηριότητες και τα συμφέροντα του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δε, ο πρωθυπουργός θα βάλει ευθέως στο στόχαστρο στο θέμα Βγενόπουλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πετώντας ουσιαστικά το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και καλώντας την Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση.

Η υπόθεση Κουμουτσάκου

Στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί η υπόθεση των εκβιαστών – δημοσιογράφων, με την κυβέρνηση να θέτει θέμα Κουμουτσάκου. Η κόντρα εδώ αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, μετά το δημοσίευμα του «Εθνους» που ενέπλεξε το όνομα του εκπροσώπου της ΝΔ με τον κατηγορούμενο για το κύκλωμα Παναγιώτη Μουσσά και την έντονη απάντηση Κουμουτσάκου που απειλεί με αγωγές και μηνύσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, απαντά στα κυβερνητικά πυρά με διαρροές για «αποκάλυψη –βόμβα» που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον τόνο της αντιπαράθεσης έδωσε ήδη ο Μάκης Βορίδης καταγγέλλοντας το Μαξίμου για αναβίωση της… «εποχής Μπέρια» και καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με την οποία τον εγκαλεί για «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές» της κυβέρνησης.
 
Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Παπαγγελόπουλος

Βασικό όπλο στην αντεπίθεση της ΝΔ θα παίξει και η… αντίστροφη όψη της υπόθεσης Βγενόπουλου, με την αντιπολίτευση να στοχοποιεί τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρεώνοντάς του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη σε βάρος του επιχειρηματία.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση γραπτής καταγγελίας από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη για παρεμβάσεις στο έργο της – μια καταγγελία που ανέδειξε και έκανε «σημαία» το ΒΗΜΑ.

Πρόκειται όμως για μια υπόθεση και με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς οι γνωστές σχέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή εγείρουν εύλογα ερωτήματα για το πώς θα λειτουργήσουν οι εσωκομματικές ισορροπίες εντός της ΝΔ.


Πηγή: tvxs.gr