Επίσκεψη του Π. Πολάκη στις πηγές του χωριού Αρμένοι προκειμένου να ενημερωθεί για την εν εξελίξει απόπειρα αλλοίωσης τους - Ειδήσεις Pancreta

Την Κυριακή 31 Ιουλίου, ο Βουλευτής Χανίων κύριος Παύλος Πολάκης, αποδεχόμενος πρόσκληση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και κατοίκων της περιοχής, επισκέφτηκε τις πηγές νερού του χωριού Αρμένοι, στο Δήμο Αποκορώνου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την επιχειρούμενη αλλοίωση του περιβάλλοντος χώρου των πηγών από «επενδυτές» που σχεδιάζουν να κλείσουν  τον χώρο των πηγών  και να τον διαμορφώσουν σε αυλή ξενοδοχειακής μονάδας που αναγείρουν σε όμορο οικόπεδο.

Στην επίσκεψη-ενημέρωση παρευρέθηκαν επίσης η πρώην Βουλευτής Χανίων, κυρία Βάλια  Βαγιωνάκη, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αποκόρωνας η γη μας» κύριος Παντελής Καραγιαννάκης, μέλη της Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και κάτοικοι της περιοχής.

Από τις πηγές των Αρμένων  υδρεύεται και αρδεύεται το χωριό, αλλά και η αστική και ευρύτερη περιοχή των Καλυβών. Πέρα της ζωτικής σημασίας των πηγών για την τοπική κοινωνία, το σημείο αυτό, που βρίσκεται στην καρδιά του χωριού,  αποτελεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους  και μάλιστα με ιστορικότητα καθώς εκεί υπογράφηκε το 2022 από την Κρητική Συνέλευση  το πρώτο Σύνταγμα της επαναστατημένης Κρήτης.

Ευτυχώς, η παρέμβαση των κατοίκων και της Πολεοδομίας, σταμάτησαν τις  οικοδομικές εργασίες των επενδυτών, τις οποίες ο κύριος Πολάκης χαρακτήρισε εγκληματικές καθώς βάλουν κατά του δημόσιου χαρακτήρα των πηγών.

Σεβόμαστε τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων, αλλά είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή μας πως ουδείς δικαιούται να επιχειρήσει την αλλοίωση των πηγών, δυσχεραίνοντας με τον τρόπο αυτό την  επισκεψιμότητα του περιβάλλοντος χώρου.

Καλώ, δήλωσε μετ’  επιφάσεως  ο Βουλευτής, τον Δήμο Αποκορώνου να μην επιτρέψει επ’ ουδενί να συμβεί κάτι τέτοιο, καλώ τον Δήμο Αποκορώνου και την περιφέρεια να προχωρήσουν άμεσα στην απαλλοτρίωση του χώρου των πηγών και του περιβάλλοντος οικοπέδου.

Ο Δήμος μετά την απαλλοτρίωση μπορεί  να προχωρήσει στην κατάλληλη ανάπλαση, ώστε ο χώρος να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η παροχή του υπέρτατου δημόσιου αγαθού του νερού των πηγών για τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες των κατοίκων των περιοχών που σήμερα εξυπηρετεί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις,  δήλωσε ο κύριος Πολάκης και αν χρειαστεί θα φέρω το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων.    


Πηγή: pancreta.gr