«Δε μετανιώνω, δε μετανιώνω» - Ειδήσεις Pancreta

Αμετακίνητος από τη θέση του για την... αναζήτηση επενδυτών ανάμεσα στους πρόσφυγες εμφανίζεται ο Δημήτρης Μάρδας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, εμμένει στην άποψή του προσθέτοντας ότι υπάρχουν και έρευνες και διεθνής εμπειρία για το θέμα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Μάρδας επανέλαβε την πρότασή του να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης όσοι πρόσφυγες μπορούν και θέλουν να επενδύσουν πάνω από 250.000 ευρώ στην Ελλάδα.

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν οικονομικά ισχυροί Σύροι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη σε ασφαλή ευρωπαϊκή χώρα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται σε όλους τους πρόσφυγες και δήλωσε ότι «Ακόμα κι ο κόσμος που είχε πολλά χρήματα στη Συρία δεν μπόρεσε να φύγει, επειδή δεν πήρε τη βίζα που ήθελε. Πολλοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία, χωρίς να έχουν μπορέσει να πάρει μαζί τα χρήματά τους».

«Δεν λέω εγώ ότι είχαν πολλά χρήματα κάποιοι μαζί τους. Όταν ετοιμάζουμε μία εισήγηση δεν την κάνουμε έτσι, έχουμε κάνει την έρευνά μας, για το τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ο νόμος ο οποίος αναφέρεται στα ακίνητα, αναφέρθηκε στη μορφή παραδείγματος. Δεν εισάγεται καμία μορφή διάκρισης. Έχουμε 50.000 άτομα που θα ακολουθήσουν μία διαδικασία. Το θέμα που τέθηκε είναι ότι, αν υπάρχουν κάποια άτομα που έχουν χρήματα για επένδυση, θα τα δούμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε, τις χαρακτήρισε «λάθος αντίληψη» και κατέληξε σημειώνοντας πως δεν μετάνιωσε για τη δήλωσή του.

«Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε εμπειρία και στο βαθμό που μπορούμε να την εφαρμόσουμε» δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Σημειώνεται ότι οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ποικίλα σχόλια από βουλευτές και στελέχη.


Πηγή: efsyn.gr