Μελίγια: Είναι Έγκλημα, κ. φον ντερ Λάιεν - Ειδήσεις Pancreta

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστα Αρβανίτη, για την δολοφονία δεκάδων προσφύγων-μεταναστών στη Μελίγια.

Οι δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες πρόσφυγες και μετανάστες στη Μελίγια, στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με το Μαρόκο, θύματα μαζικής δολοφονίας από τις Μαροκινές αρχές στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη, γράφουν ακόμα μία μαύρη σελίδα για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το ανατριχιαστικό αυτό αιματοκύλισμα οφείλει να φέρει άπαντες προ των ευθυνών τους. Και η ηγεσία της  ΕΕ φέρει την απόλυτη ευθύνη όταν αντί της πραγματικής συντονισμένης αλληλεγγύης προς τις χώρες υποδοχής με υποχρεωτικές αναλογικές μετεγκαταστάσεις, επιλέγει τις αδιέξοδες και αποτυχημένες πολιτικές της «Ευρώπης-φρούριο».

Η ΕΕ δεν αντέχει ούτε άλλο αίμα στα σύνορά της, ούτε άλλη υποκρισία, ούτε μπορεί να συνεχίσει παριστάνει πως δεν βλέπει και να ανέχεται την παραβίαση των αρχών πάνω στις οποίες έχει θεμελιωθεί, χάριν της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής


Πηγή: pancreta.gr