Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος ανακοινώνουν το «ΕΘΝ.Ο.Σ.» - Ειδήσεις Pancreta

H «πατριωτική δύναμη» ή καλύτερα o «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς» -όπως αρέσκεται να λέει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ- είναι ζήτημα ημερών από τους Γιώργο Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου, με το νέο πολιτικό σχηματισμό να διαθέτει στη φαρέτρα του «βαριά» ονόματα του δεξιού χώρου.

Η ανακοίνωση της ονομασίας του νέου αυτού φορέα είναι στα σκαριά, με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει να φέρουν ως επικρατέστερη εκδοχή το όνομα: «ΕΘΝ.Ο.Σ.», δηλαδή Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός. Η ανακοίνωση θα έρθει πιθανότατα στις αρχές Απριλίου, πάντως σίγουρα πριν από το συνέδριο της ΝΔ.

Η κοινή παρουσία των Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την Κυριακή, θεωρείται ορόσημο για την έναρξη της κοινής τους πορείας.

Ουσιαστικά, η πολιτική στόχευση του νέου αυτού εγχειρήματος αποσκοπεί -σύμφωνα με το «Βήμα Της Κυριακής»- στο να καλύψει το πολιτικό κενό που εντοπίζεται στο χώρο ανάμεσα σε ΝΔ και Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα, ο κ. Μπαλτάκος εδώ και καιρό έχει πει ότι χώρα έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα και υποστήριξε σε ανύποπτη φάση, ότι μπορούσε να συνεργαστεί με αυτό και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Όλο το ανφάν γκατέ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ονόματα όπως αυτά των Νίκου Νικολόπουλου, Βασίλη Καπερνάρου και Παναγιώτη Ψωμιάδη, βρίσκονται στο παλμαρέ του «ΕΘΝ.Ο.Σ.». Προσπάθειες καταβάλλονται για να πειστεί ο Βύρων Πολύδωρας, αλλά και ο Χρήστος Ζώης. Σαφώς, ο Τάκης Μπαλτάκος έχει στρέψει την προσοχή του και στη στελέχωση του κόμματος με αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση του Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ και σίγουρα αποτελεί μία φυσιογνωμία που θα ήθελαν οι δύο πρωτεργάτες του νέου κόμματος να έχουν στις τάξεις του.

Αξιοσημείωτο είναι πως στο πρόσφατο παρελθόν είχε διαρρεύσει η φήμη πως ο στρατηγός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης, είχε ακουστεί ότι θα ηγείτο του νέου κόμματος, κάτι για το οποίο δεν έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον.

ΝΔ: Γιατί ο Μπαλτάκος δεν πάει απευθείας στη ΧΑ;

Στις αρχές Φεβρουαρίου όταν είχε δώσει το στίγμα του ο κ. Μπαλτάκος, η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν έντονη. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής» ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή: koutipandoras.gr