Ακυρώνονται χιλιάδες πιστοποιητικά εμβολιασμού από σήμερα, Δευτέρα 07/02 - Ειδήσεις Pancreta
Τέλος χρόνος για χιλιάδες εμβολιασμένους που δεν προχώρησαν στην τρίτη δόση του εμβολίου. Από σήμερα, Δευτέρα 07.02 χάνουν τα προνόμιά τους και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
 

Περίπου 300.000 πολίτες «χάνουν» από σήμερα, Δευτέρα 7/2, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους και κατ' επέκταση τα προνόμιά τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 300.000 πολίτες που δεν προχώρησαν στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Θεωρούνται, δηλαδή, ανεμβολίαστοι από σήμερα, εφόσον δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση, επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση ή τρεις μήνες μετά, εάν έχουν κάνει μονοδοσικό εμβόλιο.

Ποιοι είναι ανεμβολίαστοι

Συγκεκριμένα, μετά τις 7 Φεβρουάριου όπως έχει ανακοινωθεί θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι:

α) όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη β' δόση,

β) όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε και γ) όσοι έχουν νοσήσει κι επίσης πέρασαν τρεις μήνες από τότε.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις παραπάνω περιπτώσεις θα έληγε αρχικά την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» δόθηκε ολιγοήμερη παράταση.

Αυτό συνεπάγεται την αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι, πριν μεταβούν στην δουλειά τους, ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται πως θα ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική ΚΥΑ, όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, δεν θα έχουν πρόσβαση σε:

κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια γυμναστήρια


Πηγή: ieidiseis.gr