Νέο επεισόδιο με τον Πολάκη στη Βουλή – Διακόπηκε η συνεδρίαση – Δηλώσεις κομμάτων - Ειδήσεις Pancreta

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSII)

Νέο επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή, αυτήν τη φορά μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του προεδρεύοντος Χαράλαμπου Αθανασίου, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και αμφισβήτησε την απόφαση των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη για τη Novartis. Ο κ. Αθανασίου κάλεσε επανειλημμένα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής και να τοποθετηθεί για το ζήτημα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ειδάλλως θα έκλεινε το μικρόφωνο στερώντας του τον λόγο.

Η συνεχής άρνηση του κ. Πολάκη ανάγκασε τον κ. Αθανασίου να κλείσει αρχικά το μικρόφωνο και στη συνέχεια να διακόψει τη συνεδρίαση. Παράλληλα διακόπηκε και η τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι της Βουλής.

Για πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή από τη ΝΔ εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ο κ. Πολάκης μίλησε για «ξευτελισμό της Βουλής».

«Ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλει το κοινοβούλιο σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψής του και όσοι τον ανέχονται και καλύπτονται έχουν τεράστιες ευθύνες», ανακοίνωσε εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο Γ’ αντιπρόεδρος Θανάσης Μπούρας.

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα


Πηγή: ertnews.gr