Πλεύρης: Μέτρα για όρθιους και ωράριο στην διασκέδαση με ορίζοντα δεκαπενθημέρου - Ειδήσεις Pancreta
Νέα μέτρα στην διασκέδαση προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι θα έχουν διάρκεια δεκαπέντε ημερών και θα αφορούν στους όρθιους ή στο ωράριο
 

Για την διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, τα σχολεία, τα μέτρα στα κέντρα διασκέδασης, τον εμβολιασμό των υγειονομικών και την πορεία της μετάλλαξης «Όμικρον» τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για τα νέα μέτρα στη διασκέδαση, σημείωσε ότι οι χώροι υπερμετάδοσης δεν είναι η τυπική εστίαση αλλά η βραδινή διασκέδαση. Έτσι, όπως εξήγησε, η φιλοσοφία των μέτρων που θα συζητηθούν τη Δευτέρα θα είναι παρεμβάσεις διάρκειας δεκαπενθημέρου και θα αφορούν είτε στους όρθιους στα μαγαζιά ή σε περιορισμό του ωραρίου.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι' αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά. Όπως είπε: «Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο των σχολείων. Αντιθέτως, άμα δούμε διαχρονικά είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την κ. Κεραμέως, τα κρούσματα που παρατηρούνται στα σχολεία είναι λιγότερα από ότι περιμέναμε όταν κάναμε το πρωτόκολλο άρα και σε συζήτηση με τους ειδικούς δεν φαίνεται - σίγουρα θα είναι ανοιχτά τα σχολεία - αλλά δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν και παρεμβάσεις. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με το ίδιο πρωτόκολλο. Όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία όμως τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας σχολίασε: «Η υποχρεωτικότητα συνδυάζεται και με την πορεία των εμβολιασμών. Αυτή τη στιγμή φάνηκε ότι οι υποχρεωτικότητες που υπήρξαν που είχαν τρεις μορφές έχουν δείξει ένα αποτέλεσμα».

Για τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού τους είπε: «Εξετάζουμε ότι η διαδικασία των εμβολιασμών θα είναι μια μόνιμη, όχι προσωρινή διαδικασία. Καλώ τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή μέχρι 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν, διαφορετικά εξετάζεται το ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός ΕΣΥ.»

"Χάρηκα για τη νίκη του Ολυμπιακού, λυπήθηκα που ο κόσμος δεν φορούσε μάσκα"

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού στα γήπεδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή και τον χθεσινό αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

«Οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας, θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε μέτρα», δήλωσε σχετικά ο ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, που όπως είπε ισχύει κανονικά.

«Όσοι είδαμε χθες το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός δεν χαρήκαμε με την εικόνα του γηπέδου, που δεν τηρείται κανένα μέτρο. Μπαίνουν εμβολιασμένοι αλλά δεν φοράνε μάσκα. Δεν καταλαβαίνω, προτιμούν οι φίλαθλοι να βλέπουν από την τηλεόραση την ομάδα τους και όχι από το γήπεδο;» είπε σχετικά ο κ. Πλεύρης.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός που ο κόσμος δεν φορούσε μάσκα. Υπάρχουν κάποιοι αγώνες ακόμα να γίνουν. Αν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο προφανώς θα πάμε με ολιστικά μέτρα απέναντι στους αθλητικούς χώρους. Οι φίλαθλοι είτε θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε για την ευθύνη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ: «Οι ΠΑΕ για εμένα έχουν μεγάλη ευθύνη ως προς τον έλεγχο των πιστοποιητικών. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο για μια ΠΑΕ και μια ΚΑΕ στα 5 και 6 χιλιάδες άτομα να βρίσκεται πάνω από τον καθένα. Θεωρώ ότι θα πάρουν το μήνυμα και θα θέλουν να προστατεύσουν τους φιλάθλους τους. Υπάρχει ένα ποσοστό 50-60-70% που τηρεί τα μέτρα. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα στα γήπεδα».

Όπως σημείωσε στο τέλος, οι φίλαθλοι «Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα. Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί».


Πηγή: news247.gr