Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Πρωτιά Ανδρουλάκη – Με Γ. Παπανδρέου στον β’ γύρο - Ειδήσεις Pancreta
Σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου αναδείχθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις και θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ την επόμενη Κυριακή.
 

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ την επόμενη Κυριακή σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του α’ γύρου της εσωκομματικής διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε από την αθρόα συμμετοχή ψηφοφόρων ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε ενσωμάτωση 91,52% των ψήφων και σε 769 από τα 841 εκλογικά τμήματα οι έξι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ανδρουλάκης 37% (90.082)

Παπανδρέου 27,83% (67.753)

Λοβέρδος 25,99% (63.281)

Χρηστίδης 3,25% (7.915)

Γερουλάνος 2,97% (7.236)

Καστανίδης 2,97% (7.228)

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία , ενότητα και ανανέωση.

«Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους του για τον πολιτισμένο αγώνα και τους 270 .000 πολίτες που ψήφισαν.

Γ. Παπανδρέου: Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον της παράταξης

Αυτή την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους, αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης» δήλωσε με νόημα ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη δήλωσή του μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Λοβέρδος: Η δημοκρατική παράταξη έχει μέλλον»

«Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα κι ενότητα»,  είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Λοβέρδος δεν θέλησε να απαντήσει ερωτηθείς τι θα πράξει στον δεύτερο γύρο. Διαβεβαίωσε ότι «η δημοκρατική παράταξη -το ΠΑΣΟΚ- έχει μέλλον»

Ευχαρίστησε «τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στη γιορτή της δημοκρατίας», προσθέτοντας «τους ζητώ συγγνώμη  για τις αρκετές ώρες αναμονής μέχρι να ψηφίσουν».


Πηγή: tovima.gr