Άδωνις Γεωργιάδης: Στο Ευρωδικαστήριο κατά του ελληνικού δημοσίου... - Ειδήσεις Pancreta
…Αν μέχρι την 1η Ιανουαρίου δεν έχει λήξει η εκκρεμότητα με την υπόθεση Novartis.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Κontra Ghannel.

O υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως θα προσφύγει κατά του ελληνικού δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε περίπτωση πως έως την 1η Ιανουαρίου δεν έχει ληφθεί οριστικά απόφαση για τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

Αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία υπουργός θα στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου και μάλιστα στο Ευρωδικαστήριο.

Αν φύγουμε από αυτή καθ΄ εαυτή υπόθεση της Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δίκιο για το χρόνο που τραβάει η υπόθεση, καθώς ένας πολιτικός είναι όμηρος. Η διερεύνηση μιας υπόθεσης δεν μπορεί να κρατάει χρόνια, γεγονός που βέβαια έχει να κάνει και με τον τρόπο απόδοσης της ελληνικής δικαιοσύνης. Πολιτικά, βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει ένα ερώτημα: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση και την τότε εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ότι τον κρατούσαν όμηρο. Εδώ και δυόμισι χρόνια, όμως, κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη με διάφορες μεθοδεύσεις αποτελεί παρελθόν από τη θέση της. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση στην υπόθεσης- και το δίκιο που έχει κατά τη γνώμη μας στο θέμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης...


Πηγή: ieidiseis.gr