Φουλ επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για ακρίβεια - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια την οποία είχε ζητήσει με επιστολή του στις αρχές Νοεμβρίου θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει χαρακτηρίσει το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας ως έναν από τους δύο κλοιούς που σφίγγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις (ο πρώτος είναι η πανδημία) αναφέρει στην επιστολή του πως η υψηλότερη τιμή πληθωρισμού (2,2%) που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα μειώνει ραγδαία την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών όσο ο μισθός παραμένει εδώ και τρία χρόνια καθηλωμένος και αυξάνει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει αυτό που αναφέρει και στις περιοδείες του πως η κυβέρνηση έχει περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή και απλώς καθησυχάζει τους πολίτες με τη λήψη μέτρων που κρίνονται και ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Στην πραγματικότητα, αναμένεται να τονίσει, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αφήσει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας στο έλεος της κρίσης ακρίβειας.

Επιπλέον, θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων όπως ο κατώτατος μισθός. Σημειωτέον πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη προτείνει από τον Ιούνιο την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ μέτρο που θεωρεί ότι θα ενισχύσει και την αγορά . Επίσης, η Κουμουνδούρου προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς και επιβολή αυστηρών ελέγχων εναντίον των καρτέλ στην αγορά.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά καν στις αναγκαίες θεσμικές πρωτοβουλίες έχοντας από πρόθεση ανατρέψει το ρόλο που παραδοσιακά είχε η ΔΕΗ στον προσδιορισμό της τιμής της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια ώρα θα επαναλάβει ότι η κυβέρνηση δεν ασκεί τα καθήκοντά της σε σχέση με τις ρυθμιστικές αρχές (ΡΑΕ, Επιτροπή Ανταγωνισμού) προκειμένου αυτές να επιτελέσουν το ρόλο τους αναφορικά με την κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας. Την ίδια ώρα δε ιδιωτικοποιεί και τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ με τρόπο που να υπονομεύονται αναγκαίες επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση

Βούλα Κεχαγιά


Πηγή: ethnos.gr