Πλεύρης: «Πιθανά νέα μέτρα για ανεμβολίαστους - αποκλείονται τοπικά lockdown» - Ειδήσεις Pancreta

Πιθανά νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους προανείγγηλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεδιπλώνοντας το πλάνο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως οι «περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστευτούν οι δεύτεροι» ενώ ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για περιορισμούς στις «κόκκινες» περιοχές ή για τοπικά lockdown.

Για τον εμβολιασμό, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως, με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Σημείωσε δε πως το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες που η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή.

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής» ανέφερε. «Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε πως «όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, είναι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα».


Πηγή: tvxs.gr