ΕΝΦΙΑ 2021: Ξεκινάει η ανάρτηση με μια μικρή αλλαγή στο myaade - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ 2021 θα ξεκινήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο νέο myaade.gov.gr, όπως άλλωστε αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που αναφερόταν στους πυρόπληκτους το Σάββατο.

Μικρή παράταση φαίνεται ότι παίρνει τελικά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2021, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να δώσει την δυνατότητα τους πυρόπληκτους να υποβάλλουν αιτήσεις εξαίρεσης έως και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου.

Έτσι η ανάρτηση θα ξεκινήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στο νέο myaade.gov.gr, όπως άλλωστε αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που αναφερόταν στους πυρόπληκτους το Σάββατο.

Ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ, δεν θα διαφέρει από τον περυσινό και οι περίπου 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα κληθούν να πληρώσουν συνολικό φόρο λίγο πάνω από τα 2,5 δις. ευρώ.

Σε ότι αφορά το ύψος του φόρο που θα κληθεί να καταβάλλει ο κάθε ιδιοκτήτης να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται καμία μεταβολή, εφόσον δεν έχει αλλάξει κάτι στην περιουσιακή κατάσταση.

O ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον τρέχοντα μήνα έως και τον Φεβρουάριο του 2022. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα να εξοφληθούν η 1η και η 2η δόση μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε αυτή να πληρωθεί αργότερα, μαζί με τη δεύτερη, στο τέλος Οκτωβρίου, και τόνισε ότι η πρώτη του προσέγγιση είναι να δοθούν στους πολίτες και οι δύο δυνατότητες, δηλαδή, καταβολής της πρώτης δόσης μέσα στον Σεπτέμβριο ή πληρωμής και των δύο μαζί τον Οκτώβριο.


Πηγή: ieidiseis.gr