Το 22% των αστυνομικών είναι ανεμβολίαστοι - Ειδήσεις Pancreta
Στην πορεία των εμβολιασμών στους αστυνομικούς αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι είπε για την εγκληματικότητα.
 

Στο ποσοστό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί στην ΕΛΑΣ αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 22: «Κάποια νεότερα παιδιά έχουν την άποψη ότι εκείνα δεν θα ασθενήσουν και δεν κινδυνεύουν, αλλά νομίζω ότι η ζωή μάς απέδειξε ότι τα πράγματα είναι αντίθετα. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστούν και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό» είπε, ενώ για την εγκληματικότητα συμπλήρωσε ότι το 70% είναι στην Αττική.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές και θα ενισχυθούν οι «υποστελεχωμένες» υπηρεσίες και ΑΤ με αναδιάταξη δυνάμεων.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η Αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής, στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας. Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του. Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛΑΣ είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών».


Πηγή: ieidiseis.gr