Οικονόμου: "Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος" - Ειδήσεις Pancreta
Ο Γιάννης Οικονόμου ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME NEWS
 
Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
 

"Τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά την 85η ΔΕΘ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε μάλιστα πως "το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος", για ένα πακέτο μέτρων που "ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε", πρόσθεσε.

Αναφορικά, με την αύξηση του ρεύματος διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά για όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, τονίζοντας πως "οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες".

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης, σημειώνοντας πως "τα νοικοκυριά εξοικονομούν χρήματα και απελευθερώνονται από το άγχος, αλλά και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πρόνοια αυτή".

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ: "Αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες. Το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ", δήλωσε στον ΣΚΑΪ για να αναφερθεί και στη δημόσια υγεία, επισημαίνοντας πως "κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες".

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως αυτές θα γίνουν "όταν ολοκληρωθεί το έργο που έχουμε αναλάβει".


Πηγή: news247.gr