Επίσκεψη Γιώργου Λογιάδη στην Περιφέρεια - Ειδήσεις Pancreta

Για τα μείζονα θέματα της Περιφέρειας Κρήτης, και ειδικότερα της Π. Ε Ηρακλείου, ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδη, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους νέους σχεδιασμούς για τον ΒΟΑΚ.
Ο κ. Λογιάδης επανέλαβε την θέση που έχει εκφράσει εξ΄αρχής το ΜέΡΑ25, ότι το νησί εκτός από την ανάγκη για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δίκτυο, δύναται να αποκτήσει ένα βιώσιμο δημόσιο μαζικό μέσο μεταφοράς σταθερής τροχιάς το οποίο θα ενώνει το νησί από τη μια άκρη ως την άλλη.

Η ύπαρξη εναλλακτικής συγκοινωνίας θα συμβάλλει πραγματικά στην αειφόρο ανάπτυξη, με τεράστια οικονομικά οφέλη για το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Επιπλέον θα αποσυμφορηθεί το εθνικό δίκτυο και θα μειωθούν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Επίσης αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις του mini lockdown που επιβλήθηκε στο Ηράκλειο, στο απόγειο της τουριστικής σεζόν, εξαιτίας του οποίου κυριαρχεί ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας και δυσαρέσκειας στους επαγγελματίες γενικά και ειδικά του τουρισμού.

Συμφώνησαν στην αναγκαιότητα επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν αφού αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του κλάδου και των εργαζομένων, όπως και για την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και τη διασύνδεση τους με τον ποιοτικό τουρισμό.

Επιπρόσθετα κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και το πάγιο αίτημα για αποκέντρωση το οποίο όμως πρέπει να συνοδεύεται με προσωπικό και πόρους. Ο κ. Λογιάδης ανέφερε ότι ο παραδοσιακός συγκεντρωτισμός δεν επιτρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να μετατραπεί σε ένα πολυδύναμο εργαστήρι,  που όντως μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης.

Αναφορά έγινε στο θέμα του ΚΕΘΕΑ και στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους,  που στηρίζει η Περιφέρεια και προσωπικά ο ίδιος, όπως επίσης και στην ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης για την αποκατάσταση του ταφικού μνημείου του εθνικού ευεργέτη και αρχηγού της Κρητικής Επανάστασης Αντωνίου Φ. Παπαδάκη,  όπου βρίσκεται στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Τέλος, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας και επισήμανε ότι βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, πρέπει να διαμορφώνουν σχέσεις συμπληρωματικές, ανεξάρτητα με το τι πρεσβεύει ο καθένας, για το καλό της Κρήτης.


Πηγή: pancreta.gr