Μητσοτάκης : Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, καλώντας παράλληλα γονείς με παιδιά ηλικίας 12-15 ετών να αποφασίσουν τον εμβολιασμό τους.

«Απευθύνω έκκληση προς όλους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο», είπε και ζήτησε από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί να πείσουν τους συναδέλφους τους. Προειδοποίησε δε, πως όσοι δεν πεισθούν θα υποβάλλονται σε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, καθώς εκτιμήθηκε πως δεν συνιστά ενδεδειγμένη λύση τη στιγμή μάλιστα, που ένα ποσοστό άνω του 70% έχει εμβολιαστεί.

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας την Παρασκευή για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, αφού ανέφερε πως πρόκειται για προσωπική απόφαση των γονιών, τόνισε πως ο ίδιος αν είχε παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν θα είχε πρόβλημα να τα εμβολιάσει.

Σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει συζήτηση με τους γιατρούς για το κάθε παιδί και υπογράμμισε πως τα μηνύματα από τον εμβολιασμό των εφήβων είναι ενθαρρυντικά. «Όλοι να χτίσουμε ένα τείχος ανοισίας ώστε να αποτελέσει παρελθόν για τη χώρα αυτός ο εφιάλτης», είπε.

Σε ότι αφορά στο συζητούμενο νομοσχέδιο αλλά και την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ορθότητα της κυβερνητικής θέσης. «Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία στοιχειώδης βάση εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια», είπε και επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη σοβαρότητας. «Σταματήστε να δηλητηριάζετε όσους σας ακούν, δεν γίνεται να μην υπάρχει ελάχιστη βάση, ξανασκεφτείτε την άτοπη υπόσχεση ότι θα κρατήσουν τους βαθμούς τους όσοι εξετάσθηκαν φέτος και δεν τα κατάφεραν», είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα που κατέθεσε χθες μαζί με σύσσωμη την ΚΟ του κόμματος του σχετική τροπολογία. Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ακόμη, πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει «κατάφωρη αδικία για την επόμενη γενιά που θα διεκδικήσει την εισαγωγή της στα ΑΕΙ».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η δημόσια εκπαίδευση ώστε να γίνει μοχλός κοινωνικής κινητικότητας και καταλύτης για τη συνολική πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας.

«Η κοινωνία δεν είναι απλά πια πιο ώριμη από ποτέ για αυτές τις αλλαγές, τις επιζητά με ένταση. Καλύτερη μόρφωση των μαθητών μέσω της απελευθερώσης των εκπαιδευτικών. Περισσότερη ελευθερία στα σχολεία, στους δασκάλους και τους καθηγητές μας. Την ανάγκη για διαρκή επιμορφωση των διδασκόντων, την αξιολόγησή τους και ενίσχυση εκπαιδευτικών δομών. Αυτά επιχειρεί να κάνει το νομοσχέδιο. Πρόκειται για μία μεταρρύθμιση η οποία προσφέρει ανοικτή γνώση στα παιδιά και επιδεικνύει μεγάλη εμπιστοσύνη στους δασκάλους και καθηγητές μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πηγή: cnn.gr