Στη Βουλή η καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων σε παιδικούς βρεφονηπιακούς ΟΤΑ Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα ” Την συνεχή συμβασιοποίηση καταγγέλει το Σωματείο εργαζομένων σε παιδικούς βρεφονηπιακούς ΟΤΑ Κρήτης” κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Aναλυτικά η ερώτηση:

Σε επιστολή του το Σωματείο εργαζομένων σε παιδικούς βρεφονηπιακούς ΟΤΑ Κρήτης αναφέρει ότι οι συμβασιούχοι των κοινωνικών δομών των δήμων και συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεα, στα ΚΗΦΗ, στα κοινωνικά παντοπωλεία, στα κοινωνικά φαρμακεία, στα κέντρα κοινότητας, στις δομές αστέγων κρατούν ψηλά τον πήχη του κοινωνικού κράτους συνέβαλαν και συμβάλλουν με απαράμιλλο ζήλο τα μέγιστα ως προς τις υπηρεσίες που παρέχουν στο παιδί στον ηλικιωμένο τον άστεγο τον οικονομικά ανήμπορο συνάνθρωπό.

Οι παραπάνω εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσα από διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ. Η πλειονότητα αυτών, ωστόσο απασχολείται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, έως και 20 συναπτά έτη.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες ακριβώς έκτακτες ανάγκες καλύπτονται από διαδοχικές συμβάσεις οι οποίες διαρκούν τόσα πολλά χρόνια;

Γιατί η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, εμμένουν να αρνούνται την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις δομές των δήμων και ότι πίσω από τις διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπάρχει ουσιαστικά μία ενιαία αορίστου χρόνου σύμβαση;

Γιατί η κυβέρνηση αγνοεί την πρόσφατη απόφαση του ΔΕΕ, υπ’αριθμ. C-160/18/11-2-2021 σχετικά με την καταχρηστική χρησιμοποίηση των διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά την οποία κρίθηκε ότι η απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν βρίσκει έρεισμα στο άρθρο 103, παράγραφος 8 του Συντάγματος;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης
Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25

Πηγή: pancreta.gr