Βουλευτής ΝΔ: Να γίνει εσωτερική έρευνα για τη χρηματοδότηση στον Μαυρίκο - Ειδήσεις Pancreta

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου «Πρακτορείο 104,9», ζήτησε να γίνει εσωτερική έρευνα στο κόμμα για τη χρηματοδότηση του Τάκη Μαυρίκου, βασικού κατηγορούμενο για το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά αποκάλυψε τιμολόγιο της ΝΔ, επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, από το οποίο προκύπτει πως το κόμμα έδωσε στον Τάκη Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», ποσό ύψους 36.900 ευρώ για να γράψει άρθρα για τη ΝΔ. Σημειώνεται πως η ΝΔ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του τιμολογίου, ισχυρίστηκε όμως πως είναι «απλήρωτο» και πως «αυτά τα πράγματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό». 

«Στα θέματα διαφάνειας και εντιμότητας είμαι κάθετος. Και, βεβαίως, αφού έχει ανακύψει τέτοιο θέμα, πρέπει να γίνει έρευνα και αν υπάρχει τέτοιο θέμα να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι να υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου, άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι, οι οποίοι συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες και κυκλώματα. Εάν υπήρξε τέτοιο θέμα, να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο Σάββας Αναστασιάδης.

Παράλληλα ανέφερε πως κατά ένα έμμεσο τρόπο υπήρξε και ο ίδιος θύμα εκβιασμού, όταν το όνομα του δημοσιεύτηκε σε λίστα βουλευτών, που φέρονταν ότι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, ενώ δεν έχει βγάλει. Όπως εξήγησε η λίστα αυτή είχε δημοσιευθεί σε site και εφημερίδες και τότε οι βουλευτές είχαν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος και εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν υπήρξε τέτοια λίστα.


Πηγή: tvxs.gr