Β.Κεγκέρογλου: «Να συνεχιστεί η λειτουργία των υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη» - Ειδήσεις Pancreta

Στη Βουλή η επιστολή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την ανάκληση παύσης της λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Καστέλι

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέχεια της υπ’ άριθμ. 7685/30-06-21 ερώτησης που κατέθεσε με θέμα: «Να συνεχιστεί η λειτουργία των υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στην Κρήτη» κατέθεσε και αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με την οποία ζητά  την ανάκληση παύσης της λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Καστέλι.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος, όλη η τοπική κοινωνία, ο Δήμος, οι Κοινότητες και οι φορείς της περιοχής είναι ανάστατοι με την προοπτική διακοπής λειτουργίας του ανωτέρω τραπεζικού καταστήματος που λειτουργεί σε μια περιοχή ραγδαία αναπτυσσόμενη, εν' όψει και της κατασκευής και λειτουργίας του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης, η οποία στηρίζει εδώ και χρόνια την αγροτική παραγωγή και την τοπική οικονομία.

Επιπλέον,  η εν λόγω απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος στο Καστέλι είναι αδικαιολόγητη αφού:

(1) Δυσχεραίνει τη διεκπεραίωση των συναλλαγών της περιοχής και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων μεγάλης ηλικίας που δεν είναι ευχερής η εξυπηρέτηση τους μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οδηγώντας αδιαμφισβήτητα στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων αυτών.

(2) Απαξιώνει ένα ενεργό κομμάτι του πληθυσμού που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική παραγωγή, αλλά και τον τριτογενή, ελεύθερους επαγγελματίες, όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις. Υπηρεσίες Υγείας, κλπ

(3) Η μετάβαση στο πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα στο Αρκαλοχώρι εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών και του οικονομικού κόστους της μετακίνησης, οδηγεί μοιραία σε καθυστερήσεις εξυπηρέτησης λόγω μειωμένου αριθμού υπαλλήλων αλλά και σε φαινόμενα συνωστισμού που εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία εν μέσω της πανδημίας του Covid-19

(4) αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την διατήρηση των καταθέσεων των πληττόμενων πολιτών και επιχειρήσεων στην εν λόγω Τράπεζα.

(5) Η περιοχή του Καστελίου έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και πρόκειται να φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια σχεδόν διπλάσιο αριθμό πληθυσμού λόγω του έργου της κατασκευής και λειτουργίας του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντική τη διατήρηση της λειτουργίας του εν λόγω τραπεζικού υποκαταστήματος το οποίο δύναται να στηρίξει αυτή την αναπτυξιακή μεγέθυνση της περιοχής.


Πηγή: pancreta.gr