Εκνεύρισε τους πάντες ο Άδωνις - Ειδήσεις Pancreta

Οι ύβρεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά την ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και την αποχώρηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, από την εκδήλωση, αλλά και την παρέμβαση του προέδρου του φόρουμ, ο οποίος ζήτησε «συγγνώμη» για τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν την Κυριακή.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα τον «χειρότερο πρωθυπουργό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», ενώ αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στα μέσα ενημέρωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε, οι ηγέτες εμπνέουν όχι οι τυχοδιώκτες». «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αγαπούν την καρέκλα πιο πολύ απ' όλους τους βουλευτές. Ψηφίζουν ό,τι τους λέει ο Τσίπρας. "Πετάει ο γάιδαρος, λέει ο Τσίπρας, έχει και δύο τουρμπίνες, απαντούν"» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, αποχώρησε από το φόρουμ διαμαρτυρόμενος για τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, αποχώρησε «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι».

«Θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του φόρουμ. Το φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού φόρουμ Δελφών Συμεών Τσομώκος.


Πηγή: efsyn.gr