Στο Ηράκλειο Κικίλιας - έκκληση για κατάθεση λιστών για εμβολιασμούς στην ενδοχώρα - Ειδήσεις Pancreta

Από το Ηράκλειο ξεκινάει η περιοδεία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με σκοπό την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στο νησί.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από τις 9.00 το πρωί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου, Μάριος Θεμιστοκλέους όπου θα μιλήσουν σε ημερίδα που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο με σκοπό την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Στόχος της ημερίδας είναι να πειστεί ο γενικός πληθυσμός ώστε να προχωρήσει στον πλήρη εμβολιασμό του αλλά και να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία της 7ης ΥΠΕ να λειτουργήσει κινητά κλιμάκια εμβολιασμών που θα μεταβαίνουν στην ενδοχώρα και θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε όσους το επιθυμούν.

Το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας θα αναχωρήσει μαζί με τον κ. Θεμιστοκλέους για τον Άγιο Νικόλαο όπου θα προχωρήσουν σε ομιλία σε ξενοδοχείο.

Την Πέμπτη ο Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί στη Δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα θα έχει ομιλία στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου στις 10 το πρωί και στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στις 2.30 το μεσημέρι στα Χανιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

"Είχαμε μια τρίωρη πολύ επικοδομοιτική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ακολουθήσουν ακόμα τρεις στους υπόλοιπους νομούς. Οι μεταλλάξεις αλλάζουν και στόχος μας είναι πάντα να αυξάνουμε τα ποσοστά μας, φτάσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς την μέρα, φτιάξαμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Για μια ακόμα φορά λέω πως όπου υπάρχουν λίστες με συμπολίστες μας να εμβολιαστούν, θα γίνουν οι εμβολιασμοί".

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης από την πλευρά του τόνισε πως "το δικό μας μήνυμα ως Περιφέρεια Κρήτης είναι ξεκάθαρο: Εμβολιασμός, εμβολιασμός. Ενώνουμε την φωνή μας σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό της Κρήτης, χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων για να μπορούμε να έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς. Σε κάθε χωριό που χρειάζεται θα μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί και είναι υποχρέωση μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες για τους εμβολιασμούς".

Στο περιθώριο του συνεδρίου δηλώσεις έκανε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης που τόνισε πως: "Ώρα ευθύνης για όλους μας. Με την παρουσία του κ. Κικίλια και του κ. Θεμιστοκλέους, όλοι οι φορείς της Κρήτης δήλωσαν παρών σε μια πρόσκληση συντονισμού και ενεργοποίησης όλης της κοινωνίας σε μια κατεύθυνση εμβολιασμού.  Είναι απολύτως απαραίτητο αυτές τις ώρες να καταλάβουν όλοι ότι δεν παίζουμε, ότι δεν είναι θέμα πιέσεων,  είναι θέμα ευθύνης.  Όλοι μαζί, ενωμένοι καλούμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί. Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να σπάσουμε ρεκόρ σε εμβολιασμούς και να δημιουργήσουμε το τείχος που είναι απαραίτητο για να περιορίσουμε το μεταλλαγμένο ιό."


Πηγή: flashnews.gr