Κατεπείγουσα και αφορολόγητη επιχορήγηση στην Εκκλησία με απόφαση Κεραμέως - Ειδήσεις Pancreta

Έκτακτη, αφορολόγητη και ακατάσχετη οικονομική ενίσχυση άγνωστου ακόμη ύψους θα παράσχει το κράτος με κατεπείγουσες διαδικασίες στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε άλλους εκκλησιαστικούς φορείς μετά από σχετική πρωτοβουλία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυρία Κεραμέως στη Βουλή σε κατεπείγον νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή το κράτος θα καταβάλει εφάπαξ επιχορήγηση στην Εκκλησίας της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και άλλα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά νομικά πρόσωπα που διαθέτουν «άδειε ευκτήριου οίκου». Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στους εν λόγω εκκλησιαστικούς φορείς να κατανείμουν αυτά τα χρήματα σε άλλα νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου.

Δεν αναφέρεται το ποσό της έκτακτης κρατικής επιχορήγησης

Σύμφωνα με την τροπολογία η έκτακτη επιχορήγηση δίνεται από το υπουργείο Παιδείας στους εν λόγω φορείς «για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες τους λόγω της πανδημίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος της εκκλησιαστικής επιχορήγησης που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό δεν περιγράφεται στην τροπολογία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Πηγή: ieidiseis.gr