Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής το lockdown, επανεξετάζονται τα μέτρα - Ειδήσεις Pancreta

Συνεδριάζει την Τετάρτη η επιτροπή, για να εκτιμήσει τα δεδομένα. Εξετάζεται ο ορισμός ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, δεδομένης και της κόπωσης των πολιτών.

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρεί αύριο το πρωί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η "μεγάλη" επιτροπή θα αξιολογήσει τα δεδομένα με την πανδημία πριν από την επιτροπή επιδημιολόγων, η οποία συνεδριάζει κάθε Τετάρτη και εισηγείται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την Τετάρτη θα ακολουθηθεί η αντίθετη διαδικασία, δηλαδή οι επιδημιολόγοι θα αξιολογήσουν τα δεδομένα μετά τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων. Η αλλαγή αυτή προοιωνίζει εξελίξεις για το μέλλον των περιοριστικών μέτρων. Το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν φωνές σχετικά με το κατά πόσον μπορεί να συνεχιστούν οι περιορισμοί, οι οποίοι είναι στη χώρα μας οι πιο "σφιχτοί" στην Ευρώπη.

Ο αντίλογος είναι πως το σύστημα Υγείας "υποφέρει", με τις ΜΕΘ να είναι γεμάτες στην Αττική και την επιδημιολογική εικόνα να επιβαρύνεται και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το "στοίχημα" για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων είναι το πώς μπορεί να ισορροπήσει ένα μερικό άνοιγμα, με το να μην απειληθεί ο κορεσμός του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν ποια περιοριστικά μέτρα μπορούν να αρθούν, δεδομένης πάντα της επιδημιολογικής κατάστασης, της κόπωσης των πολιτών, αλλά και της συμβολής τους ή όχι στην εξάπλωση του ιού.

Στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα και, όπως λένε, «η επιτυχημένη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών, μπορούν να οδηγήσουν σε σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα». 

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr


Πηγή: euro2day.gr