Σταϊκούρας: Παράταση 2 ημερών στην προθεσμία για την επιστρεπτέα 6 - Ειδήσεις Pancreta

Παράταση 2 ημερών στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 που λήγει τη Δευτέρα 22 του μήνα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε τον φόρτο εργασίας που επικαλούνται οι λογιστές και είπε ότι το ΥΠΟΙΚ θα δώσει μια μικρή παράταση 2 ημερών ως τις 24 του μήνα για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Πρόσθεσε πάντως ότι η παράταση αυτή θα καθυστερήσει αναλογικά κατά 2 ημέρες και την καταβολή των ενισχύσεων που είχαν προγραμματιστεί να δοθούν από τις 3 έως και τις 5 Μαρτίου. Συνεπώς οι ενισχύσεις θα δοθούν από τις 5 έως και 7 Μαρτίου.

Ο υπουργός Οικονομικών θύμισε ότι υπάρχει και επόμενος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής για τον Απρίλιο με προϋπολογισμό 1 δισ., καθώς και ότι από τον περασμένο Απρίλιο του 2020 μέχρι και τώρα, μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής, έχουν μοιραστεί κονδύλια ύψους 8,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ, που θα επιδοτεί ενήμερα και μη επιχειρηματικά δάνεια για 8 μήνες, τόνισε ότι θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος περίπου 300 εκατ. ευρώ, όσο και για το Γέφυρα Ι, το οποίο ως γνωστόν επιδοτεί τοκοχρεολυτικές δόσεις δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Τόνισε επίσης ότι και στα ποσοστά επιδότησης το Γέφυρα ΙΙ θα πρέπει να ακολουθήσει το Γέφυρα Ι και θα επιδοτεί τις δόσεις για τα ενήμερα δάνεια σε ποσοστό μέχρι και 90% και τα μη ενήμερα μέχρι και 80%, τα οποία θα αποκλιμακώνονται σταδιακά ως το χρονικό τέλος της επιδότησης.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί και φέτος η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από τον κορονοϊό, αν και παρέπεμψε τη συζήτηση για τον Ιούνιο. Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. 


Πηγή: capital.gr