Βουλευτές – γιατροί ζητούν απαλλαγή καθηκόντων για να συνδράμουν στη μάχη κατά της πανδημίας - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Την πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της βουλής και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, να ζητήσει απαλλαγή από τα καθήκοντα του για να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας ακολούθησαν δύο βουλευτές - γιατροί της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρήστος Κέλλας και ο Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης νωρίτερα σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζητούσε άδεια για να εργαστεί εθελοντικά ως γιατρός στη Λάρισα, παροτρύνοντας και τους υπόλοιπους γιατρούς-εκλεγμένους βουλευτές να πράξουν αντίστοιχα, ενώ τόνιζε παράλληλα τις «τεράστιες έως και εγκληματικές» ευθύνες της κυβέρνησης που δεν αξιοποίησε τον κερδισμένο χρόνο για να θωρακίσει τις; δημόσιες μονάδες υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, δύο ακόμα βουλευτές-ιατροί της Νέας Δημοκρατίας ο Χρήστος Κέλλας από τη Λάρισα και ο Κωνσταντίνος Μπλούχος από τη Δράμα έχουν υποβάλει ανάλογα αιτήματα προς τον Πρόεδρος της Βουλής.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την απόφασή του να θέσει εαυτόν στην διάθεση του Συστήματος Υγείας, ως ιατρός αναισθησιολόγος δηλώνει: «Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή. Αυτονόητο, ότι αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και εβδομάδες ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης, έχει θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του ΕΣΥ.


Πηγή: thepressproject.gr