Διπλό επίδομα τα Χριστούγεννα για τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος - Ειδήσεις Pancreta
Έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι και πότε θα τα δουν στους λογαριασμούς τους.
 

Την καταβολή διπλού επιδόματος για τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για το Δεκέμβριο ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης, οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας.

Πρόκειται για το βοήθημα που είχε ανακοινώσει από την Βουλή την Περασμένη Πέμπτη ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά.

Αφορά 482256 δικαιούχους σε 256.562 νοικοκυριά που ζoυν με εισόδημα κοντά στο εισόδημα της φτώχειας. Ως γνωστό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κλιμακώνεται από τα 200 ευρώ για τον άγαμα δικαιούχο και αυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος τους νοικοκυριού και 50 ευρώ για κάθε παιδί

Με τα δεδομένα αυτά το Δεκέμβριο θα καταβληθούν 400 ευρώ για τον άγαμο 600 ευρώ για το ζευγάρι χωρίς και παιδιά 700 ευρώ για τα ζευγάρια με ένα παιδί 800 ευρώ με δύο παιδιά 900 ευρώ με τρία παιδιά και 1000 ευρώ για το ζευγάρι με τέσσερα παιδιά .

Το βοήθημα θα πιστωθεί αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων όπου καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και το ΚΕΑ . Τα συναρμόδια υπουργεία διαβεβαιώνουν ότι αυτό θα συμβεί το δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου και πάντως πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Τάσος Δασόπουλος


Πηγή: news247.gr