Το ΚΚΕ καταδικάζει «το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής» - Ειδήσεις Pancreta
Μετά την απρόκλητη αστυνομική επίθεση και τις προσαγωγές σε βάρος μελών του, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες». Τονίζει πως απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, «η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών».

Μετά το όργιο αστυνομικής βίας σε βάρος μελών του που διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας για την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και δημόσιας υγείας, το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωση του πως η κυβέρνηση και η αστυνομία προχώρησαν σε αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης, που θέλησε να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Παράλληλα, απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι όλοι προσαχθέντες και στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση, λέγοντας πως «θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής. Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα».


Πηγή: thepressproject.gr