Πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα για τον Πτωχευτικό Κώδικα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ειδήσεις Pancreta
Στην αιφνιδιαστική κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Πτωχευτικό Κώδικα στη Βουλή. Διακοπή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, τριήμερη συζήτηση και ψήφιση επί της πρότασης στο τέλος του τριημέρου. 

«Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα. Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών. Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα.

«Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες. Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται. Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλέον, μετά την πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, προβλέπεται διακοπή των όποιων εργασιών της Ολομέλειας, και συγκεκριμένα της συζήτησης επί του νομοσχεδίου. Θα ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση, και στο τέλος των τριών ημερών θα κληθεί η Ολομέλεια να τοποθετηθεί με την ψήφο της επί της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού Οικονομικών.


Πηγή: thepressproject.gr