Τώρα κλείνουν και τα θέατρα – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Σε τρικυμία φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με τις προσπάθειες ανάσχεσης της έξαρσης του κορονοϊού,  με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τώρα ότι κλείνουν και τα υπαίθρια θέατρα από την Πέμπτη.

Μετά από πολλές ημέρες «φαγούρας», σπασμωδικές αποφάσεις για τον τομέα του πολιτισμού, ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα μέσα στην πανδημία από τις κυβερνητικές αποφάσεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη αναβάλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά οι διοργανωτές θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, εφόσον το επιθυμούν, θα υπάρχει πρόβλεψη να μεταδοθούν οι εκδηλώσεις σε live streaming.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των προγραμμάτων για κλειστά θέατρα και μουσικές σκηνές.

Τα μέτρα σε πανελλαδικό διαδραστικό χάρτη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι από την Παρασκευή θα δημιουργηθεί μια ειδική πλατφόρμα στο https://covid-19.gov.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Ανέφερε ότι στην πλατφόρμα αυτή θα υπάρχει ένας διαδραστικός χάρτης με χρώματα, πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο, ανάλογα με την επικινδυνότητα της κάθε περιοχής για τη διασπορά του κορονοϊού. Οι πολίτες θα μπορούν να βάζουν σε ειδικό πεδίο τον ταχυδρομικό τους κώδικα και να ενημερώνονται τι ισχύει ανά περιοχή και ανά τομέα δραστηριότητας.


Πηγή: efsyn.gr