Γ. Λογιάδης: Χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις στο Ηράκλειο - Ερώτηση προς τον κ.κ. Υπουργό Εργασίας - Ειδήσεις Pancreta

Προς τον κ.κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: Χιλιάδες οι εκκρεμείς συντάξεις στο Ηράκλειο  

Τεράστιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του Ηρακλείου εξαιτίας της πολύχρονης καθυστέρησης της απονομής των συντάξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου, μόνο   στο Νομό Ηρακλείου για παράδειγμα, υπάρχουν 7 χιλιάδες δικαιούχοι κύριων συντάξεων και 15 χιλιάδες επικουρικής που περιμένουν μέχρι και τέσσερα χρόνια για να λάβουν την σύνταξη τους, κύρια, επικουρική ή χηρείας. Όλες αυτές τις υποθέσεις καλείται να εξυπηρετήσει το ελάχιστο προσωπικό του ΕΦΚΑ.  Την τελευταία εικοσαετία δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη και από τους 180 υπαλλήλους έχουν μείνει 70, και στην έκδοση των συντάξεων μόνο τρεις, που είναι επιφορτισμένοι εκτός από τις δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων του νομού Ηράκλειου και με τον νομό Λασιθίου και των Ανωγείων.

Οι συνταξιούχοι εκτός από τις πενιχρές συντάξεις που επέβαλλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν κι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

-Τι θα γίνει με τις παλαιές χιλιάδες  συντάξεις που εκκρεμούν;

-Υπάρχει από την κυβέρνηση σαφές χρονοδιάγραμμα για αυτές τις υποθέσεις;

- Θα στελεχωθεί με προσωπικό και με εξοπλισμό ο ΕΦΚΑ Ηρακλείου;

 -Αυτό το πρόβλημα αφορά όλη την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος των εκκρεμών συντάξεων έφτανε τις 163.000 κύριες και τις 101.000 επικουρικές, δηλαδή σύνολο 264.000 στα τέλη Μαΐου. Το συνολικό κόστος των εκκρεμοτήτων εκτιμάται πάνω από μισό δισ. ευρώ.Οι καθυστερήσεις «αγγίζουν» ακόμη και τα πέντε χρόνια σε ορισμένα πρώην ταμεία. Αληθεύουν αυτοί οι αριθμοί;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης

Πηγή: pancreta.gr