ΟΕΒΕΝ Ηρακλείου: "Η πανδημία θα εκτοξεύσει την ανεργία" - Ειδήσεις Pancreta
Σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους των σωματείων μελών της πραγματοποίησε την προηγούμενη βδομάδα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, με θέμα «Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία του Ηρακλείου – Προτάσεις & παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους».

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, η υφιστάμενη κατάσταση βρίσκει τους επαγγελματίες έντονα προβληματισμένους όσον αφορά τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και του κινδύνου να εκτοξευθεί ο αριθμός των ανέργων στο άμεσο μέλλον, εάν δεν δρομολογηθούν άμεσα δράσεις ενίσχυσης των απειλούμενων τομέων, επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Όσοι από τους παρευρισκόμενους τοποθετήθηκαν, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, στον τουρισμό, τον δευτερογενή τομέα, την εστίαση, την ανεργία κλπ

Παράλληλα, τέθηκε ως επιτακτική η ανάγκη για επανεξέταση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις.

Τέλος, από κοινού, συμφωνήθηκε να καταγραφούν οι επιπτώσεις και να συνταχθεί ένα πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να επιδιωχθεί συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του νομού.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκης, ο πρόεδρος και ο γ.γ. του ΟΕΕ/ΤΑΚ, κ.κ. Καρτέρης και Οικονομάκης, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Ταβερναράκης, το μέλος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε κα Καλογεράκη, ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Βοργιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ. Βαβουρανάκης, οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό, κ.κ. Αντωνάκης και Βαρσαμάς, ο ταμίας του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών & Βοηθητικού Προσωπικού Κουζίνας κ. Μωυσάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Κοκολάκης καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων – Μελών της ΟΕΒΕΝΗ. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr