Β.Κεγκέρογλου: «Άμεσα η διεξαγωγή τριμερούς συνάντησηςγια την επίλυση του ζητήματος της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης» - Ειδήσεις Pancreta

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και βουλευτή Ηρακλείου κ.Β.Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την παράταση της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης με τους τουριστικούς πράκτορες και τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.

Ο βουλευτής επισήμανε ότιη ΣΣΕ Εργασίας των 500 περίπου οδηγών που έληξε την 31/3/2020 και στη συνέχεια με διάταξη νόμου παρατάθηκε για τρεις μήνες, συνεχίζει να ισχύει λόγω μετενέργειας για 3 μήνες ακόμη, ήτοι μέχρι 30/9/2020. Αυτή η –ορθή- ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, εφόσον υιοθετηθεί από το Υπουργείο θα έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση της εργασιακής και κοινωνικής ειρήνης, προϋποθέσεωνεκ των ων ουκ άνευ για την εύρυθμη λειτουργία του τουρισμού στην Κρήτη σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας. Θα έχει, επιπλέον, ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων προκειμένου εργαζόμενοι και εργοδότες να διαβουλευθούν σε ομαλές συνθήκες και να καταλήξουν αφενός σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία και αφετέρου .

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο βουλευτής και, εφόσον το Υπουργείο διαφωνεί με αυτή την ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, οφείλει τουλάχιστον να ανταποκριθεί στο γραπτό αίτημα των εργαζομένων για τριμερήσυνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Υπουργός αποδέχτηκε την πρόταση του βουλευτή Ηρακλείου και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων , εργοδοτών και Υπουργείου, χωρίς όμως να δεσμευτεί ως προς την σχετική με τη μετενέργειαυιοθέτηση της ανωτέρω ερμηνείας της εργατικής νομοθεσίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε θετική την αποδοχή του αιτήματος διεξαγωγής τριμερούς συνάντησης και ζήτησε να γίνει όσο το δυνατό ταχύτερα. Τέλος κάλεσε τον Υπουργό , μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της τριμερούς, να μελετήσει προσεκτικά με τις υπηρεσίες του την ανωτέρω ερμηνεία της εργατικής νομοθεσίας, η οποία θα δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ΣΣΕ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης.

Βίντεο: Ο Υπουργός αποδέχεται την πρόταση Κεγκέρογλου και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων


Πηγή: pancreta.gr