Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Να αποτρέψετε το Oruc Reis - Ειδήσεις Pancreta

Η χώρα πρέπει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται συνεννόηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, σε περίπτωση κλιμάκωσης ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει έκτακτη σύνοδο για κυρώσεις στην Αγκυρα».

Για επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για ενημέρωση περί των ελληνοτουρκικών.

Απέναντι στην κλιμάκωση, η χώρα πρέπει να έχει εθνική στρατηγική και αυτό χρειάζεται συνεννόηση, υπογράμμισε. 

«Σήμερα με ενημέρωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ο τουρκικός στόλος κινείται ήδη και έχουν προαναγγελθεί έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ελπίζουμε οι απειλές να μην πραγματοποιηθούν», υπογράμμισε.

«Το μήνυμα μου στον κ. Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρο: Να αποτρέψετε το Oruc Reis αν επιχειρήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», τόνισε.  

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχε τη δυνατότητα να κουβεντιάσει με τον πρωθυπουργό για τη στάση της Ευρώπης. «Η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, είναι ευρωτουρκικές οι διαφορές. Στο ενδεχόμενο που θα υπάρξει κλιμάκωση και όχι αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα, ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής για να συζητηθούν κυρώσεις στην Τουρκία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 


Πηγή: euro2day.gr