Γεννηματά από Μεσαρά: «Για τη Ν.Δ., ο αγροτικός κόσμος είναι ο φτωχός συγγενής» - Ειδήσεις Pancreta
Επαφές με τοπικούς παραγωγικούς και αγροτικούς φορείς, είχε χθες η Φώφη Γεννηματά στην περιοχή της Μεσαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κρήτη.

«Ο αγροτικός κόσμος είναι για τη Νέα Δημοκρατία, ο φτωχός συγγενής. Κανένα από τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, δεν αφορά στοχευμένα μια ομάδα παραγωγών, έτσι ώστε να τη στηρίξει, ανέφερε η κα Γεννηματά από τη Μεσαρά.

Η κα Γεννηματά τόνισε πως το νέο παραγωγικό μοντέλο του τόπου πρέπει να στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα. «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον αγροτικό κόσμο, να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις του. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής παραμένουν στο τραπέζι και δίνουν λύσεις έτσι ώστε, μαζί, χέρι-χέρι να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε άμεσα πολιτικές που θα κρατήσουν την ελληνική παραγωγή όρθια και δεν θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση ή σε αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και της γης ανέφερε η ίδια.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τομέα του κρασιού, που πλήττεται καθώς παραμένει μέσα στα βαρέλια των παραγωγών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει η νέα παραγωγή του κρασιού, αλλά και στα ανοικτά ζητήματα και κυρίως στα δάνεια των αγροτών.

Η Φώφη Γεννηματά είχε ακόμη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Φαιστού κ. Νικολιδάκη, ο οποίος της ανέφερε πως ενώ λέει η κυβέρνηση πως εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση δεν δίνει τους απαραίτητους πόρους. Ανέφερε ακόμη πως έχουν γίνει περικοπές, ενώ δίνονται αρμοδιότητες από την κεντρική σκηνή  χωρίς πόρους. «Η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει παραπάνω για να μπορεί να βοηθά την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά της η κα. Γεννηματά. σήμερα Τρίτη. θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο και το προεδρείο της ΠΕΔ Κρήτης, τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και στελέχη του ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου.

Το πρωί θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους επιχειρηματικούς φορείς του Ηρακλείου, ενώ στις 18:30 θα τοποθετηθεί στην Περιφερειακή Τηλεδιάσκεψη Κρήτης με θέμα «Ψηφιακή Οικονομία και Βιομηχανική Αλλαγή – Επενδύσεις, Έρευνα & Εκπαίδευση».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr