«Διάψευση» από Πέτσα και παραδοχή από Γεραπετρίτη για ανασχηματισμό - Ειδήσεις Pancreta
Σε δύο διαφορετικές γραμμές κινείται η κυβέρνηση σχετικά με τον ανασχηματισμό, με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, να τον προαναγγέλλει για «μετά την 1η Ιουλίου» και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να υποστηρίζει ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης παραδέχθηκε ότι «όπου χρειάζεται θα γίνουν οι αναγκαίες οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, δεν χρειάζεται σαρωτική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης για έναν λόγο: Θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει επιτύχει». Εξάλλου, στο τακτικό υπουργικό συμβούλιο -«μεγάλη κατάκτηση της Δημοκρατίας» το χαρακτήρισε- εγκρίνονται όλες οι δράσεις των υπουργείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα συνθετικό σχέδιο.

Σε άλλη ερώτηση, πότε είναι ο ουδέτερος χρόνος για την αντίστροφη μέτρηση του ανασχηματισμού, απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω μίας μεγάλης εξόδου στην αγορά, στην κοινωνία, και δεν είναι απολύτως αναγκαίο να πάμε σε οποιαδήποτε δομική αλλαγή. Όταν θα έχουν παγιωθεί τα πράγματα και η παγίωση θα είναι όταν θα έχει ανοίξει όλη η αγορά, από 1ης Ιουλίου αν όλα έχουν πάει καλά, (…) από την 1η Ιουλίου και σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, θα πάμε σε αλλαγές».

Παρόλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όταν ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το θέμα του ανασχηματισμού, βιάστηκε να απαντήσει ότι «δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα». Πρόοσθεσε εν υπάρχει θέμα σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αυτό το διάστημα, υπάρχει όμως συνεχής ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων.


Πηγή: thepressproject.gr