Δήλωση "Ενεργών Πολιτών" για την αποχώρηση τους από την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής - Ειδήσεις Pancreta

Σήμερα Τρίτη 28/4/2020 κληθήκαμε σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής με ημερήσια διάταξη 60 θεμάτων και 2 εκτός ημερησίας. Σύνολο δηλαδή 62 θέματα.

Αν και οι διατάξεις ορίζουν ότι τέτοιες συνεδριάσεις μπορούν να γίνονται σε κλειστούς χώρους, με φυσική παρουσία (11 μελής είναι η ΟΕ) η Δημοτική αρχή προτίμησε την τηλεδιάσκεψη.

Οι συνεδριάσεις που γίνονται το διάστημα των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19  κατά κύριο λόγο θα έπρεπε να είναι για την προετοιμασία αντιμετώπισης των επιπτώσεων και την δημιουργία προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία.

Η σημερινή συνεδρίαση των 60 θεμάτων περιλάμβανε

14 παρατάσεις έργων και προμηθειών

7  συμβιβαστικούς προσδιορισμούς αποζημιώσεων

 8  αναμορφώσεις και εξειδικεύσεις προϋπολογισμού

2  συμμετοχές ευρωπαϊκών προγραμμάτων (δεν είναι αρμοδιότητα ΟΕ)

4   θέματα με όρους δημοπρασίας ακινήτων ή ενοικίασης χώρων

12  Εγκρίσεις πρακτικών διαγωνισμών και επιτροπών παραλαβής η διαγωνισμών

  1   έγκρισης νέου διαγωνισμού τεχνικού  έργου (Ιδης –  Δικαιοσύνης !!!! με πολλά άλυτα προβλήματα)

5    θέματα για covid-19

 5   διάφορα τακτοποιητικά

Για τα περισσότερα από αυτά η αναβολή  απόφασης δεν δημιουργούσε  κανένα πρόβλημα και προτείναμε για τα θέματα που  η Δημοτική αρχή θεωρεί άμεσα να προχωρήσουμε και να παρθούν αποφάσεις. Για τα υπόλοιπα να συζητηθούν, την επόμενη βδομάδα σε μία ζωντανή κλειστή συνεδρίαση (όπως προβλέπει και ο νόμος).

Η πλειοψηφία του νόμου στην ΟΕ ( και όχι του εκλογικού αποτελέσματος) δεν συμφώνησε και έτσι οδηγηθήκαμε (όλη η αντιπολίτευση) σε αποχώρηση.

Σε κάθε περίπτωση η συναίνεση, η συνεργασία προϋποθέτει δύο πλευρές. Με πλειοψηφίες που μάχονται την συναίνεση, που δεν στηρίζονται στο εκλογικό σώμα, ούτε τα προβλήματα λύνονται, ούτε  η προσπάθεια επιβολής επιτυγχάνεται .

Για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΗΛΙΑΣ  ΛΥΓΕΡΟΣ
(μέλος της οικονομικής επιτροπής ) 

Πηγή: pancreta.gr