Παραίτηση Γεωργιάδη από τη Ν.Δ. μετά τις καταγγελίες για παιδεραστία - Ειδήσεις Pancreta

Σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του στη Ν.Δ. ο πρώην βουλευτής, Νίκος Γεωργιάδης, έπειτα από τις καταγγελίες εις βάρους του για υπόθεση παιδεραστίας στο εξωτερικό.

Ο συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για πόλεμο λάπσης εναντίον του και σημειώνει ότι θα κινηθεί νομικά.

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

Εισαγγελική έρευνα για το δημοσίευμα του Hot Doc

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc και καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο δημοσιογράφος, τόσο με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην εισαγγελία όσο και με το υπό διερεύνηση δημοσίευμα του περιοδικού, ισχυρίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης συνελήφθη στη Μολδαβία για υπόθεση παιδεραστίας.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαξεβάνη, ο πρώην βουλευτής αφέθηκε ελεύθερος επιδεικνύοντας διπλωματικό διαβατήριο, καθώς το επίμαχο διάστημα υπηρετούσε σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, ενώ είχε και χρέη συμβούλου του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Στην αξιολόγηση των στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες και αν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη αδικήματος εκ μέρους του πρώην βουλευτή, θα προχωρήσει η έρευνα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα που τελούνται «από ημεδαπό στην αλλοδαπή».

Με την αναφορά του ο δημοσιογράφος έχει παραδώσει κατάλογο μαρτύρων που γνωρίζουν στοιχεία της υπό έρευνα υπόθεσης και προτείνει να εξεταστούν.

Αναμένεται να αποσταλεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Μολδαβίας προκειμένου να γνωστοποιηθούν, εφόσον υπάρχουν, στοιχεία για τον κ. Γεωργιάδη.


Πηγή: efsyn.gr