Ρύθμιση για το ενοίκιο των φοιτητών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών - Ειδήσεις Pancreta
Εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο να χορηγηθεί «επίδομα επιβράβευσης» στους αστυνομικούς.

Το θέμα των φοιτητών που εν μέσω πανδημία εξακολουθούν να πληρώνουν ενοίκιο ενώ οι σχολές έχουν κλείσει εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα. Όπως είπε, εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο να χορηγηθεί «επίδομα επιβράβευσης» στους αστυνομικούς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι αυτά τα δύο θέματα «αξιολογούνται, και στην ώρα τους θα ανακοινωθούν».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι εξετάζονται ειδικές δράσεις για τους «αόρατους» εργαζόμενους, δηλαδή αυτούς που δεν «βλέπει» το σύστημα των ΚΑΔ και της ΕΡΓΑΝΗ.

«Υπάρχει μία κατηγορία συμπατριωτών που αμείβεται με άλλους όρους, όχι με όρους μισθωτού. Υπάρχουν πάρα πολλοί "αόρατοι" εργαζόμενοι», είπε, καθώς χρειάζεται εξειδικευμένη προσέγγιση, αυτή θα αναληφθεί  «το επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας».

Ακόμη 1 δισ. επιστρεπτέας προκαταβολής τον Μάιο

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, «πιθανόν το 1 δισ. ευρώ (της “επιστρεπτέας προκαταβολής”) να επαναληφθεί τον Μάιο».

Όπως είπε, ήδη έσπευσαν να αξιοποιήσουν το μέτρο περίπου 70.000 επιχειρήσεις. Επίσης, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό και μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις, ενώ ανέφερε ότι επιπλέον βοήθεια θα υπάρξει στην ακτοπλοΐα και στον πρωτογενή τομέα, και γενικότερα στους κλάδους που πλήττονται.

Τέλος, έκανε λόγο για ύφεση στην Ελλάδα παρόμοια με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. «Ξέρουμε την ένταση αλλά όχι την έκταση» της κρίσης, είπε, και πως «εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ύφεση 5%- 10%, και όλες οι χώρες θα είναι περίπου μέσα σε αυτό το εύρος».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr