Αρναουτάκης: Δεν θα χαθούν έργα - Ειδήσεις Pancreta

Όπως είναι φυσιολογικό, ο προβληματισμός που υπάρχει αναφορικά με την απορρόφηση πόρων για την Περιφέρεια Κρήτης, έχει γίνει εντονότατος όσο διαρκεί η καραντίνα και απαιτούνται πρόσθετα μέτρα στήριξης για επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Η Περιφέρεια γίνεται αποδέκτης του συγκεκριμένου προβληματισμού, ενώ και οι εκπρόσωποι της έχουν αντίστοιχη αγωνία για το πώς θα μπορέσει να προχωρήσει η επόμενη ημέρα μετά τον κοροναϊό,  όχι μόνο σε επίπεδο Κρήτης, αλλά συνολικά σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεν έχει αφήσει στην τύχη του πάντως το θέμα, αφού βρίσκεται σε διαρκείς επικοινωνίες με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι πόροι που προβλέπονται για την ανάπτυξη της Κρήτης δεν θα χαθούν.

Όλες οι λεπτομέρειες θα δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την οποία ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει αναλυτικά τον Περιφερειάρχη, τόσο για τις χρηματοδοτήσεις όσο και για την πορεία των έργων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη στην «Π» δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για περικοπές πόρων ή απορροφήσεων προς το παρών, ωστόσο ο υπουργός ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση, αποτίμηση της κατάστασης και σχεδιασμός.

Στο μεταξύ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης μετέφερε τις απόψεις του και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε. Ο Σταύρος Αρναουτάκης κατέθεσε την άποψη του για διατήρηση  του Περιφερειακού Προγράμματος 2014-2020 καθώς και την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων για τις Περιφέρειες.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Περιφερειών που έγινε το μεσημέρι χθες, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση, στην περαιτέρω διαχείριση του ΕΣΠΑ και των δράσεων που αναπτύσσουν οι Περιφέρειες στην περίοδο της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπισης της πανδημίας, αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και σχεδιάζονται, ωστόσο τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει μετά από το πέρας της πανδημίας να υπάρξει εφησυχασμός ή να σταθεί η περίοδος του κοροναϊού, αφορμή για οπισθοχώρηση της γενικότερης προσπάθειας που υλοποιείται.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr