Προστασία της πρώτης κατοικίας εν μέσω πανδημίας ζητά ο Τσίπρας - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
«Είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες, συμπολίτες μας να χάσουν το σπίτι τους», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας στέκεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζει πως ενώ άλλες χώρες (όπως οι Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ) προχωρούν σε πρωτοφανή προγράμματα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων, η ελληνική κυβέρνηση «όχι μόνο δεν έχει παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αλλά φαίνεται να κινείται απολύτως αποσπασματικά, επιδοτώντας μάλιστα την αναστολή της εργασίας και όχι τη διατήρησή της».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ξεσπάσει η πανδημία μάλιστα, είχα ζητήσει από την κυβέρνηση να αποφασίσει την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Αν ήταν μία φορά αναγκαίο τότε, είναι 100 φορές αναγκαίο τώρα» τονίζει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες, συμπολίτες μας να χάσουν το σπίτι τους. Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε δυσκολία, δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Είναι συμπολίτες μας που χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αλλάξει ρότα» για την πρώτη κατοικία και «να παρατείνει τώρα την προστασία της».


Πηγή: pancreta.gr