Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πάρε θέση για το ΔΝΤ - Ειδήσεις Pancreta

Λίγο παραπάνω από 1 ώρα διήρκεσε η συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έθεσε τρία θέματα:

α) Το ζήτημα του ΔΝΤ, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει θέση, ρωτώντας τον "με ποιους είσαι; Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το ΔΝΤ",

β) κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει το ν/σ για τη δημόσια διοίκηση. "Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό", φέρεται να είπε,

γ) έθεσε το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, λέγοντας: "Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες".

Κατά την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα, και οι δύο επισήμαναν την ανάγκη να υπάρχει μεταξύ τους διάλογος.

"Η εκλογή σου κλείνει έναν ηλικιακό κύκλο. Η παρουσία σου εδώ κλείνει ένα κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δυο θεσμικούς παράγοντες. Σε ό,τι με άφορα θα σου παρέχω πλήρη ενημέρωση", είπε ο πρωθυπουργός, μετά το καλωσόρισμα.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε την αξιωματική αντιπολίτευση ως θεσμικό πυλώνα.

Συμπλήρωσε ότι "μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας".

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι προσβλέπει σε μία ειλικρινή συζήτηση, για να σημειώσει τη διαφωνία που έχουν οι δύο πλευρές σε πολλά ζητήματα, αναγνωρίζοντας ότι η διαφωνία θα παραμείνει.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει προσπάθεια συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. "Το νέο πολιτικό ήθος πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας", είπε.

Επίσης, είπε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας θα είναι ανοιχτοί και ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι πολιτισμένη, και σε επίπεδο Βουλής και σε επίπεδο του γενικότερου πολιτικού διαλόγου.


Στο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter αναρτήθηκε το εξής μήνυμα: Ενημερώσαμε, σήμερα, τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη για όλα τα ανοιχτά και φλέγοντα θέματα.


Σημειώνεται πως την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα σε επίπεδο αρχηγών, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και αναμένεται να καλέσει ξανά την ΝΔ σε κοινό μέτωπο κατά των απαιτήσεων των δανειστών.Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να σχηματίσει ένα κοινό μέτωπο με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει κοινή αντιπολιτευτική γραμμή κατά της κυβέρνησης.Την Τετάρτη θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Πηγή: nooz.gr